LIVE
🏛️ LEGEND Hold Drag Drop record held by aysemm for 15 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Sunny days record held by Binbir Surat for 15 years — unbeaten!
user arinberk New Record! 9 Dragons Hexa
user bidibidi New Record! Tek Tek Balona
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

BILGI YARIŞMASI......

started by betül_42 03 July 2008 18-year-old topic 57 Replies 25.930
bağdat nizamiye medresesi ilk üniversite olarak bilinir...büyük ihtimalle de bağdattadır(diye düşünüyorum :oops: )(hadi bildin de göğsüm kabarsın azcık :wink: )

-izafiyet teorisini kim bulmuştur?
altın ateşle,kadın altınla,erkek kadınla imtihan edilir...
Albert Einstein galiba...

doğruysa;
hepimizin mutlaka izlediği bir film kesin bilirsiniz...

SELVI BOYLUM AL YAZMALIM filminin yazarı ???
betül_42 wrote:Albert Einstein galiba...

doğruysa;
hepimizin mutlaka izlediği bir film kesin bilirsiniz...

SELVI BOYLUM AL YAZMALIM filminin yazarı ???
cevabın doğru :bouncy:

senin soruna cevabım daaa ===>cengiz aytmatov(hayatını kaybetmiş)

benim sorum ===>barış manço kaç yılında vefat etmiştir?
subat 1999 da vefat etmistir.

elinde bir tane 5 bir tane de 3 lt lik bidon var.5 lt lik bidonun icine nasil 4 lt su koyarsin?
kolay gelsin.
No Mercyyyyyyyyyyy
:shock: 5 lt lik bidonun içine 4 lt su koyabilirsin.1lt lik yer de boş kalır.ama ben olsam 5 lt lik bidonun içine 3 lt su koyarım.2 lt lik boş yer kalır ve diğer elimdeki bidonla eşitlenir.3 e 3 yani :wink:
gelelim benim sorumaaa...

-zeytinlifest nerededir ve ne zamandır?
fatih.hat wrote:subat 1999 da vefat etmistir.

elinde bir tane 5 bir tane de 3 lt lik bidon var.5 lt lik bidonun icine nasil 4 lt su koyarsin?
kolay gelsin.
fatih.hat yanlış anlama ama bu tür zeka sorularını cevap arıyorum bölümünde paylaşsan daha mantıklı olur..
bu oyunda sadece bilgiye dayalı sorular sorarsak onları araştırdıkça bizde birşeyler öğrenmiş oluruz...

tamam betül senin dediğin gibi olsun.
o zaman geliyor sorum: osmanlı da ilk kağıt para hangi padişah zamanında bastırılmıstır.
No Mercyyyyyyyyyyy
Osmanlıda ilk kağıt para KAIME adıyla 1841 de ABDÜLMECIT tarafından bastırılmıştır .. araştırmalarım doğruysa budur yani :)

evet şimdi ben sorumu soruyorum..

Dünyadaki en büyük pramit hangi ülkededir :?:
:arrowr: Dünyanın en büyük piramidi Meksika'da Cholula de Rivadabia'da bulunur.

Aztek'lere ait piramit 182 107 metrekare alan üzerine kurulmuştur ve

yüksekliği 54 metredir.

benim sorum
ilk dünya haritasını kim çiziştir?
piri reis çizmiştir tabi ki.yavuz sultan selim zamanında.

yavuz sultan selim mısırı ne kadar zamanda fethetmiştir.
No Mercyyyyyyyyyyy
mısır'ın fethi 1517 galiba

türklere anadolunun kapılaını açan şavaş hangisidir?
ama ben tarihini sormadım ki.mısırı ne kadar zamanda fethetti diye sordum.
misal 1 ay veya 3 gün.

sorunun cevabı da malazgirt meydan muhaberesi

sorumun cevabını istiyorum.
No Mercyyyyyyyyyyy
fatih.hat sen ne kadar cok şey istiyon böyle tarihini vermişler yetmemişş :lol:
valla ben bulamadım kaç gün sürdüğünü bilen varsa arkadaşlarr bi zahmet fatih.hat'ı ve beni ilgilendirsin :lol: :lol: :lol:
fatih.hat sorunun cevabı ;

fakat yavuz'un esas amacı mısır'ı almaktır.bunun için sina çölünü 13 günde geçip kahire yakınlarındaki ridaniye mevkiinde memluk ordusunu bir kez daha yenilgiye uğratarak mısır'a egemen olmuştur.

doğru mu ?

bu arada benim sorum :Büyük Hadron Çarpıştırıcısı nedir ne amaçla kullanılacaktır :?:
arkadaşlar yavuz sultan selim şimdiye kadar hiçbir padişahın ve kralın yapamadığını yaparak mısırı sadece 8 saatte fethetmiştir.mısır ki kaç bin yıllık
bir devlettir.
bu soruyu sormamdaki amaç yavuz sultan selim'in büyük başarısını bilmenizdi.ne mutlu bizlere ki böyle büyük insanların torunlarıyız.

hadron çarpıstırıcısı galiba proton carpışmasıydı.amacı da dünyanın olusumunun nasıl gerçekleştiğini öğrenmek.

soru:Türklerin kullandığı ilk alfabe nedir?
No Mercyyyyyyyyyyy
..........................Türk'lerin kullandiklari kesin olarak bilinen ilk alfabe Göktürkler döneminde yayginlik kazanan Göktürk alfabesidir.

bu soru okulda sürekli sorulan ve beni deli eden tek soruydu şimdi size soruyorum ;

ohm kanunu nedir ?
Bir elektrik devresinde; Akim, Voltaj ve Direnç arasinda bir baglanti mevcuttur. Bu baglantiyi veren kanuna Ohm kanunu adi verilir. 1827 yilinda Georg Simon Ohm su tanimi yapmistir: “Bir iletkenin iki ucu arasindaki potansiyel farkinin,iletkenden geçen akim siddetine orani sabittir.”

kopya cektiğimi itiraf edebilirim :D :D :D :D :D :D

neyse sorum geliyor: Çin Seddi hangi ülkenin saldırılarını önlemek için yapılmıştır?
No Mercyyyyyyyyyyy

çin seddi türklerin saldırılarından korunmak için yapılmıştır :D :D

“Dünya Insan Hakları Günü” hangi gün kutlanır?
:yahoo33:
Her yıl 1948’de bu kararın alındığı tarih yani 10 Aralık günü ve bu günün içinde yer aldığı hafta Dünya Insan Hakları Günü ve haftası olarak kutlanır. :wink:

ERIKSON'UN PSIKOSOSYAL GELIŞIM KURAMINA GÖRE DÖRT BEŞ YASLARINDAKI BIR ÇOCUGUN MERAK DUYGUSUNUN VE KEŞFETME ISTEGININ SÜREKLI ENGELLENMESI SORUNLARININ OLUMSUS KARSILANMASI ÇOCUKTA ÖNCELIKLE HANGI DUYGUNUN OLUŞMASINA NEDEN OLUR:?
kaybettim bügün kendimi HÜKÜMSÜZDÜR!!
This topic was opened 18 years ago. Replying will be possible soon.