Arkadaşlar yeni bir oyuna ne dersiniz bu diğerlerinden biraz daha farklı şimdi ben bi soru soracağım doğru cevabı veren arkadaş yeni bir soru soraca (fakat doğru cevap verilmeden yeni bir soru sorulmayacak) sorular her türlü konuda olabilir amacımız bilgi paylaşımı bilmediğimiz şeyleri öğrenmek......(Google serbesttir )
ilk soru;2007 UNESCO tarafından ne yılı olarak ilan edilmiştir?????
(angelina jolie birleşik milletler iyi niyet elçisi seçilmiştir)
eski yunanlılar kehribarın bir kürk parçasına sürtülmasi sonucunda hafif cisimleri çekebildiğini farketmiştir.ama ciddi anlamda ilk incelemeyi william gilbert yapmıştır.alessandro volta da elektrik pilini icat etmiştir...
dünya hangi galakside bulunuyor?
altın ateşle,kadın altınla,erkek kadınla imtihan edilir...
atrancın, zamanımızdan en az 4000 yıl önce Mısır'da oynandığına dair bulgular piramitlerdeki kabartmalarda bulunmaktadır.Yine Çin'de, Mezopotamya'da ve Anadolu'da oynanmaktaydı. Oyunun bugünkü adını alması, MS3.-4.yüzyıllarda Hindistan'da, oyuna ÇATURANGA denmesi ile başlar.Satranç ile ilgili ilk yazılı belgeler Hindistan'dan kalmadır.
Dünyanın en büyük adası
Avusturalya Dünyanın en büyük adası ve en küçük kıtası olarak bilinirken......
Kuzey Atlantik Okyanusu'nda bulunan Grönland Adası Guinness Rekorlar Kitabı'na 2 bin 175,597 kilometrekare büyüklüğüyle, dünyanın en büyük adası olma özelliğiyle kitaba adını yazdırmıştır..
aman iyi be senin dediğin gibi olsun.ama ben bu konuyu araştırırım.
yanlış anlama sana inanmadığımdan değil.sadece ben öyle biliyordum ondan.bide meraklandım iyice.inşaallah unutmazsam araştırıp bakacam.
Modern bankacılık büyük bir ihtimalle 1587 yılında Venedik'te başlamış sayılabilir. Söz konusu tarihte Venedik' te (Banco di Rialto) kurulmuştu. Bu bankada tasarruf sahiplerinin parası kabul ediliyor ve hesabı (bankada parası) olanların, gerektiği zaman paralarının karşılığında çek yazmaları sistemi uygulanıyordu.
1619 yılında, Banco del Giro bu bankanınkini aşan faaliyetlerle hizmete girdi. Yatırılan altın ve gümüş karşılığında makbuzlar (senetler) veriyordu. Bu senetler de para yerine geçiyor,paraymış gibi kullanılabiliyordu. 1609'da kurulan Amsterdam Bankası,"banka parası" olarak geçerli makbuzlar vermekteydi.
Ingiltere'de 1694 yılında (Bank of England-Ingiltere Bankası) kuruluncaya kadar, kuyumcular banker (bankacı) olarak hizmet ediyorlardı.
Birleşik Amerika'da ilk banka,1782 de Kongre'nin özel kanunu ile Filadelfiya'da kurulan (Bank of North Amerika-Kuzey Amerika Bankası) dır.
Daha yakın zamanlarda ortaya çıkarılan bazı tarih belgeleri.Asur'da ve Fenike'de de o çağa göre hayli gelişmiş sayılabilecek bankacılık yöntemlerinin varlığını belirtmektedir. Nitekim dünya bankacılığında Isviçre ile birlikte en önemli yeri,ilk sırayı tutan Lübnan özellikle Beyrut bankacıları ,kendilerini Fenikelilerin mirasçıları sayarlar.Eski Fenike’nin bugünkü Lübnan'ın yerinde olması, Lübnanlılar'in da Fenikeliler gibi ticaret ve iş hayatında büyük başarılar göstermeleri,bu konudaki iddialarını desteklemektedir.
Daha yukarda belirttiğimiz gibi, bu alandaki öncülük ve önderlik sonradan Italya'ya geçmiştir. Italya tarihinde büyük yer tutan ünlü Medici ailesi, Orta Çağ'da o devirlere has bir anlayışla bankacılık da yapmıştır.
Türkiye'de modern anlamda bankacılık kurumunun uygulamasında ilk adım, iş yaptıkları kimseleri sömüren tefecilere karşı bir çıkış olarak (Emniyet Sandığı)nı kuran Mithat Paşa tarafından atılmıştır.
alıntı işinize yarar umarım
Oyunlarda rakip tanımam. 1. Belli, BENIMDE, ben 2. yi merak ediyorum :) 🖼️ image not archived
ya ama sen kopyada verdim deyince bende heralde dünya bankasıdır dedim çünkü soruda dünya kelimesi geçiyordu.kopya olacak başka bişey yoktu ki.neyse ben bir soru sorayım aklıma gelirse tabi.
unix de bir dökümanı ekrana sayfalar halinde yazdırmak için kullanılan komut nedir?