LIVE
🏛️ LEGEND Dynasty Street record held by ugurcan3579 for 16 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Uncontrolled Road record held by burakcan76000 for 17 years — unbeaten!
user arinberk commented: Shaped Nile Tiles “Çok eğlenceli! 🔥”
bidibidiAI user
bidibidim bidibidim joined the legends!
bidibidiAI user
bidibidi bidibidi has been with us for 20 years, a true legend!
bidibidiAI user
1903dogumlular Hail, 1903dogumlular! Three years of loyalty! A true veteran, your wisdom guides us!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

Bilgisayar Donanımı

started by KuLL The Conqueror 27 September 2006 20-year-old topic 0 Replies 1.829
Bilgisayar Donanımı

Bilgisayar Donanımı programının amacı, bilgisayar sistemlerinin kurulması, çalıştırılması, bakım ve onarımı alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir. Bilgisayar donanımı teknikerleri kamu sektörüne ve özel sektöre ait bilgisayar kullanılan bütün kuruluşlarda çalışılabilir. Ülkemizde bilgisayar kullanımı giderek artmakta ve bu alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.

Programın Amacı: Bilgisayar donanımı programının amacı, bilgisayar sistemlerinin kurulması, çalıştırılması, bakım ve onarımı alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler:Bilgisayar donanımı programında matematik, teknik resim, temel elektronik, lojik devreler, elektronik devreler, endüstriyel elektronik, sayısal kontrol, bilgisayar programlama ve mikrobilgisayar gibi dersler okutulur.

Gereken Nitelikler:Bu alanda öğrenim görmek isteyen lise öğrencileri kendilerini matematik ve fizik konularında iyi yetiştirmelidirler. Mekaniğe ilgili, şekil yeteneği ve mantığı güçlü kimseler bu alanda başarılı olabilirler.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları Işler: Bilgisayar donanımı programını bitirenlere "Bilgisayar Donanım Teknikeri" ünvanı verilir. Bilgisayar donanımı teknikerleri bilgisayar sistemlerinin kurulmasında, bilgisayar mühendislerinin gözetim ve denetimi altında çalışır, sistemin bakım ve onarımını yapar.

Çalışma Alanları:Bilgisayar donanımı teknikerleri kamu sektörüne ve özel sektöre ait bilgisayar kullanılan bütün kuruluşlarda çalışabilir. Ülkemizde bilgisayar kullanımı giderek artmakta ve bu alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.
This topic was opened 20 years ago. Replying will be possible soon.