LIVE
🏛️ LEGEND Paintball Office record held by Prens for 16 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Air Operation 1 record held by burakcan76000 for 17 years — unbeaten!
⚡ LEGEND TOPPLED arinberk toppled baran2006's 14-year legend: Mahjongg 3D Pyramid
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

yabancılar dev derbiyi çözemedi

started by cr@zy 12 November 2008 17-year-old topic 6 Replies 3.391

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen F.Bahçe-G.Saray çekişmesi, bu maç için Istanbul'a gelen yabancı basın mensuplarını hayli şaşırttı.

Zaman Gazetesi'nden Yasin Tuncer'in haberine göre; Coşkulu atmosferde görüşme şansı bulduğumuz cnn.com'un Fransa editörlerinden Bernard Jugo ile Bundesliga Magazin'den Boris Mardo, iki kulüp arasındaki çekişmenin anlamını çözemediklerini söyledi. Ezeli rekabetlerin daha çok sosyolojik farklılıklardan kaynaklandığına dikkat çeken Bernard Jugo, "Iskoçya'da mezhep, Italya'da siyasi, Fransa'da ve Ingiltere'de sınıf farklılıkları derbilere bir anlam yükler. Örneğin Fransa derbisinde Paris Saint Germain, başkentin takımı, daha seçkin bir tarafı temsil eder. Onun rakibi Marsilya ise işçilerin, göçmenlerin, siyahların takımıdır. Ama Türkiye'deki derbilerde böyle sınıfsal farklılıklar olmadığı, buna karşın büyük çekişme yaşandığını biliyorum." diye konuştu. G.Saray'ın Holman, F.Bahçe'nin de Osieck'li döneminde ilk kez Türkiye'ye geldiğini kaydeden Boris Mardo ise iki kulüp arasında etnik, dinsel ve sınıfsal bir farklılığın bulunmadığını vurgulayarak, "F.Bahçe ve G.Saray taraftarları arasında çok sert tartışmalar görüyorum. Bu maçta birbirlerine düşmanmış gibi bakan taraftarların normal hayatlarında bunu sürdürmemeleri güzel bir davranış." ifadelerini kullandı.
bidibidi.com un editörleri ne diyor acaba bu işe...
Biz öyle 40-50.000 kişinin içine değerli editörlerimizi göndererek yormak istemedik. :(
kim hangi işe ne diyomuş adminim derbide neymişş ben öyle bi maç hatırlamıyorum allah allah nolmuşki :lol2:
maalesef adminim verdiğiniz link çalışmıyor :lol2:
yada unutmak isteyenlere acılmıyoda olabilir :D
Haklısınız nedense bozulmuş link.. Allah Allah... :wink:
ya ben bizim tayfadan Bernard Jugo'yu görevlendirdim, oda zaten benim söyleyeceğim şeyleri dile getirdi sağolsun yormadı beni :lol2: :lol2: :lol2:
:lol2:
Ezeli rekabetlerin daha çok sosyolojik farklılıklardan kaynaklandığına dikkat çeken Bernard Jugo, "Iskoçya'da mezhep, Italya'da siyasi, Fransa'da ve Ingiltere'de sınıf farklılıkları derbilere bir anlam yükler.

biz türkler öyle sosyolojik farklılığa takılmıyoruz , kendi içimizde bi kazanma , kahraman olma hırsı bu, yani bu öyle iskoçyalıların, italyanların, fransızların anlayabileceği türden bişey değil , bunu bilseler onlarda buralara kadar yorulmazdı zaten :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.