LIVE
🏛️ LEGEND How Many Is Bigger Than How Many record held by aysemm for 16 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Desert Attack record held by Prens for 16 years — unbeaten!
user arinberk New Record! Newsboy
user arinberk commented: Christmas Mahjong “Çok eğlenceli! 🔥”
bidibidiAI user
bidibidim bidibidim joined the legends!
bidibidiAI user
bidibidi bidibidi has been with us for 20 years, a true legend!
bidibidiAI user
1903dogumlular Hail, 1903dogumlular! Three years of loyalty! A true veteran, your wisdom guides us!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

ATASÖZLERI

started by fatih.hat 06 June 2008 18-year-old topic 49 Replies 20.591
arkadaşlar buradada atasözlerimizi yazacağız.bildiğimiz bilmediğimiz ne kadar atasözü varsa hepsini yazalım.sadece aklımızda olanı değil, nerden olursa olsun bulup yazalım.ki atalarımızın o değerli, öğretici ve öğütleyici sözlerinden yararlanalım.
ben başlıyorum.

BOŞ FIÇI ÇOK LANGIRDAR. :) :)
No Mercyyyyyyyyyyy
arkadaşlar oyunu beğenmediniz galiba.
neyse ben devam edeyim.
ayağını yorganına göre uzat.
sakla samanı gelir zamanı
No Mercyyyyyyyyyyy
arkadaşlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar neden yazmıyorsunuz yaaaaa.
küstünüz mü bana.ben size ne yaptım.
No Mercyyyyyyyyyyy
:cry: hep sahar hep sahar , küseris tabiii
oyunumuzda bu atasözlerinin kendimizce anlamlarını da versek ne güzel olurdu yav öle değil mi...

Damlaya Damlaya göl olur : bu güzel atasözümüz bize zamanla küçükte olsa yapılcak birikimlerin ileride beklediğimizden çok büyük şeylere dönüşeceğini anlatıyor.

Oyunlarda rakip tanımam. 1. Belli, BENIMDE, ben 2. yi merak ediyorum :)
🖼️ image not archived
tamam oyun delisi dediğin gibi olsun.yada isteyen yazsın isteyen yazmasın.

Acele işe şeytan karışır:
Düşünüp taşınmadan, çabuk davranılarak yapılan işten iyi sonuç çıkmaz. o iş yanlış ya da bozuk olur.
No Mercyyyyyyyyyyy
fatih sen deyimleri bıdıbıdı muhabbet bölümüne açtın atasözlerini oyun oynayalım bölümüne açtın konu açarken biras daha dikkat et lütfen.. :arrow:

ya ne yapayım ben sizin gibi tecrübeli değilim.ilk denemem deyimler konusu oldu.o da yanlış yere oldu.sonradan çaktım manzarayı.kusura bakmayın acemilik işte.onu oyun oynayalımmı konusuna taşıyamazmıyız.
No Mercyyyyyyyyyyy

Aba zamanı yaba , yaba zamanı aba alınır :
kişi, kendisine gerek olan şeyleri vaktinden önce ve ucuz olduğu zaman satın almalıdır.Yazın kışlık almak,kışın yazlık almak her zaman karlıdır.
Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır;

Kimi görgüsüz ve eğitimsiz kimseler bir rastlantı sonucu lâyık olmadıkları önemli bir işin başına geçseler ya da bir mevki elde etseler, aptalca davranmaya, o yerin adamı gibi görünmeye ve böbürlenmeye başlarlar. Dahası, bunun kendi hakları olduğunu da ileri sürerler.
Abdala “kar yağıyor” demişler, “titremeye hazırım” demiş.:
Yoksulluk ve sıkıntı içinde yaşayıp eziyet çekmekte olan kimseler, karşılaşacakları zor şartlardan endişe duymazlar. Çünkü onlar bu şekilde yaşamaya alışıktırlar.
Acı acıyı bastırır,su sancıyı;

Bir güçlüğü yenmek için başka bir güç yola başvurmak gerekir.
Açık yerde tepecik kendini dağ sanır;

Kıymetli, yetenekli kimselerin bulunmadığı veya az bulunduğu bir yerde, kendinde az da olsa bir şey bulunan kimse böbürlenmeye, büyüklük taslamaya başlar.
Adam adama yük değil, can gövdeye mülk değil (Adam adama yük olmaz).

Birileri gelip konuğumuz olabilir, evimizde kalabilir. Bu konuk tıpkı can gibidir; can nasıl gövdeye geldiği gibi gidiyorsa, konuk da günün birinde geldiği gibi gidecektir. Bu sebeple yanımıza gelen arkadaş, dost, yakın ve konuklarımızdan yaka silkmemeliyiz.
Adam adamdır, olmasa da pulu; eşek eşektir, olmasa da çulu.

Bir kimsenin toplumdaki seçkin yeri ve önemi zengin ya da yoksul hâliyle ölçülemez. Kimi insanlar son derece yoksuldurlar ama kendilerinde bir adamlık vardır. Kimileri de zengindir ama insanlıktan nasiplerini almamışlardır. Dolayısıyla yoksul olmak insanın değerini düşürmez, zengin olmak da değerini artırmaz.
Ağır giden yol alır, hızlı giden yolda kalır.

Gittiğimiz yolda, tuttuğumuz işte ilerlemek istiyorsak acele edip telâşa düşmemeliyiz. Yavaş yavaş ama güvenli, gerekli bir tempoda, emin adımlarla yürümeliyiz. Böyle hareket etmezsek, aceleciliğimiz yüzünden sürçebilir, yolumuzu şaşırabilir, sonuca da ulaşamayız.
Allah uçamayan kuşa alçacık dal verir.

Açıklaması:
Kiminin gücü az, kiminin yeteneği sınırlıdır. Allah, bu insanlara da durumlarına göre imkânlar verir; kolaylıklar gösterir; onların da bir hayat düzeni kurmalarına, geçim yolu bulup barınmalarına yardım eder.
At yedi günde, it yediği günde belli olur.

Toplumlar arası ilişkilerde olgun ve asil kişiler, kişiliklerini hemen ortaya koymazlar.
Atlar nallanırken kurbağa ayağını uzatmaz.

Meydanda olan şu ki, insana değer, nitelik ve kişiliğine göre davranılır; iş verilir. Bu bakımdan kişi başkalarını ilgilendiren konularda ortaya atılmamalıdır. Ayrıca, değersiz bir kimse de kıymetli ve nitelikli kişilere gösterilen ilgiyi ne beklemeli, ne de ummalıdır.
Azıcık aşım, kaygısız başım.

Aralıksız çalışarak, çeşitli sıkıntılara katlanarak, amansız zorluklara göğüs gererek zenginlere özgü bir hayat yaşamaktansa, didişmelerden ve çekişmelerden uzak, gösterişsiz ve sakin bir hayat sürmek daha yeğdir.
Az tamah çok ziyan getirir.

Elindekiyle yetinmeyen, daha fazlasını isteyen, isteklerine kavuşmak için çeşitli yollara başvuran insan, bu tutumundan ötürü zarara uğrar. Çünkü aç gözlülüğün sebebiyle ihtiyatsız davranmış ve tehlikenin içine düşmüştür. Bu gibi kişiler kimi zaman ellerindekileri de kaybederler.
This topic was opened 18 years ago. Replying will be possible soon.