LIVE
Loading stream......
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

YALNIZKEN KALP KRIZINI NASIL ATLATIRSINIZ

started by sTRaLiS 19 August 2006 20-year-old topic 7 Replies 3.927
Son zamanlarda bir sürü insan kalp krizine yalnız başınayken yakalanmaktadır.

Yardım olmaksızın, normal kalp atışı bozulan ve baygınlık hisseden bir insanin bilincini yitirmeden önce sadece 10 saniyesi vardır.

Bu durumda kalan şahıslar kendilerine, devamlı ve şiddetli bir şekilde öksürerek yardımcı olabilirler.

Her öksürükten önce derin bir nefes alınmalı ve öksürük sanki göğüs derinliğinden balgam çıkarmak istercesine derin ve uzun olmalıdır. Derin nefes alma ve öksürük, yardım gelene ya da kalp normal ritmine geri dönene kadar, durmaksızın her iki saniyede bir olacak şekilde devam etmelidir.

Derin nefes alma akciğerlere oksijen ulaştırırken, öksürük hareketi kalbi sıkıştırarak kanın dolaşımını sürdürür. Kalp üzerindeki sıkıştırma hareketi aynı zamanda kalbin normal ritmine dönmesine de yardımcı olur. Bu şekilde, kalp krizine maruz kalan kişi, kendisini bir hastaneye ulaştırabilir. :arrow:
Resimler Konusmaz Derler YALAN..O Gozler neler Anlatıyor Anlayana..Anlamak isteyene..

Vazgeçersen Kaybedersin
stralis wrote: Yardım olmaksızın, normal kalp atışı bozulan ve baygınlık hisseden bir insanin bilincini yitirmeden önce sadece 10 saniyesi vardır.
5 saniyede derin bi nefes alsan, 2 şer saniyeden öhö öhö leri saysan kalır 1 saniye

en iyisi uğraşmayalım, 10 saniye daha efendice yaşayalım :mrgreen:

yararlı bir bilgi, paylaşım için sağol, inşallah bu bilgine gerek kalmaz.
hadı sana 15 sanıye olsun ...dedıgın gıbı ınsallah boyle bıseye gerek kalmaz ama

artık kalp krız cok sık rastlanan bı hastalık dıkkat etmek lazım. :arrow:
Resimler Konusmaz Derler YALAN..O Gozler neler Anlatıyor Anlayana..Anlamak isteyene..

Vazgeçersen Kaybedersin
Allahhh.. ben peşin peşin öksürmeye başlayım..
abı superız yaa vlla bır an olsun umutsuzluk yok bole ınsanları hep takdır

etmısımdır ...kalp krızı gecırıyorum ...10...9...8...hobaaa uhuhuh teyyteyy

teyyy7...6...yandan...5...nefes almıyrum...4 :arrow:3 :arrow: 2:arrow:1 işte O AN... :mrgreen:

Vazgeçersen Kaybedersin
son nefeside derinden alıp verecez yani desene...

güle oynaya ölelim bea..

yeterki böle ölelim stralis.. ahada gördün emniyetteki resimleri.

hobaaa yandan...
neyse cımbom 2...0 yenılıymus

bundan daha gusel bı haber olmamz fenerın macı bırazdan baslıcak gel izlemek

ıstersen arkadastayız beraber ısleyelım ..:) :mrgreen:

Vazgeçersen Kaybedersin
tamam,oldu otobüse binerim gelirim.. artık yarınki maçları izleriz.. :mrgreen:
This topic was opened 20 years ago. Replying will be possible soon.