LIVE
🏛️ LEGEND Spaceship Shoot record held by efemir for 17 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Ninemin Elmaları record held by ApaCHe for 17 years — unbeaten!
⚡ LEGEND TOPPLED arinberk toppled baran2006's 14-year legend: Mahjongg 3D Pyramid
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

ORUCUN SA?LI?A FAYDALARI

started by kahraman 14 August 2010 16-year-old topic 22 Replies 16.241
ORUCUN SA?LI?A FAYDALARI

Karaciğer: Bilinen 16 grup görevi vardır ve 24 saat hiç durmadan bu görevleri sürdürür. Karaciğer, yalnız oruç sırasında görevlerinin altı tanesinde günde altı saatlik bir dinlenmeye geçer. Ah, karaciğer hücreleri dile gelse de, bu altı saatlik dinlenmenin kendileri için ne büyük bir nimet olduğunu söylese!

Mide: Oruç anında tüm kaslarını dinlendirir, iç zarındaki tüm hücreler kendilerini tamir fırsatı bulur. Oruçla birlikte mide şartlı reflekse geçerek asit salgısını durdurur.

12 parmak bağırsağı: Oruçtan en büyük sağlık payını alır. Oruçla birlikte ortalama 10 saat dinlenmektedir. Oruç, sırasında özellikle iç zarlarını ve savunma merkezleri olan «peyer plakalari»nı revizyona sokar.

Kalp: Kan hacmindeki azalma, kalbe ciddi bir istirahat sağlar. Doku arasındaki fazla su atılarak doku tansiyonunu düşürür. Halk arasında küçük tansiyon diye bilinen kanın kalbe baskısı oruçlu iken düşer. Bu, kalbe yapılabilen en büyük iyiliktir.

Hücre: Çeşitli görevlerle yükümlü hücreler, özellikle besin alışverişi, hücre içi ve hücre arası su dengesini ayarlamak zorundadır. Hücrenin en büyük yorgunluğu, buradan gelmektedir. Oruçta tüm bu olaylar en aza indiğinden, hücrelere nefes alma imkanı doğar.
çok güzel Faydalı bi paylaşımdı kahraman çok teşekkürler bilgilendirdiğin için
bütün organlar tembelleşmiş nerdeyse ondan heralde kilo alıyoruz ramazanda aç kalmamıza rağmen ..bide zayıflatsa oruç ...........
ne o prens kiloyla ilgili probleminmi var yoksa :D
ya bende şu Ramazanda nasıl kilo alsam diye uğraşıyorum :lol:
insanoğlu işte bazıları zayıflamak ister
bazılarıda kilo almak ister.enterasan bir durum. :wink:
evet ya hayret ediyom bende nasıl kilo alıyorlar böle zayıflayamıyorlar :lol:
üstüme alınmıyorum. :lol:
:lol: :lol:

Hadi ya sendemi, vermek isteyenlerdensin ..Yok canım sen alma üstüne :lol:
eh birazcık :lol:
Ya bak kilo bazı insanlara yakışırmış üzülme ya benim gibi olsaydın daha mı iyi :lol: şükret halina.
sorun edilecek bişey yok. sende takma kafana. :lol:
benim ki takılmayacak gibi değil ama ya :wink: milley yürüyen iskelet diye dalga geçmeye başladı :lol: Ama inat ettim bu Ramazan kilo alacam :lol:
boşver sen onlara takılma.kil alsan bin dert almasan bir dert. :wink:
doğru diyosun ya sende haklısın :wink:
hayatta hiçbir şey için üzülmeye değmez aslında.
ama nede olsa insanız.. doğamızda var... :wink:
Evet bunlar işin esprisi ama gerçekten hiç birşey üzülmeye değmez..
seni gerçekte tanımıyorum fakat burdan tanıdığım kadarıyla çok neşelisin,neşene hayranım..
Sürekli gülüyorsun ne kadar güzel,Allah mutluluğunu daim etsin hep
aslında pek gülen bir insan olduğum söylenemez.
ama burada bişeyler paylaşmak bana iyi geliyor.. :D :D
her zaman bekliyoruz o zaman :wink:
ben her zaman buralardayım zaten :D :D :D :D
This topic was opened 16 years ago. Replying will be possible soon.