LIVE
🏛️ LEGEND Death Junior 3 record held by gülen for 15 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Dart record held by ByCaoSs for 17 years — unbeaten!
user arinberk New Record! 9 Dragons Hexa
user bidibidi New Record! Tek Tek Balona
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

Hayalet Şehirler

started by cr@zy 03 December 2008 17-year-old topic 8 Replies 6.688
Hayalet şehirlerDünya üzerinde onlarca terk edilmiş şehir var. Kimi doğal afetlerden dolayı yalnız bırakılmış kimi de askeri ve politik sorunlardan dolayı terk edilmiş. Hepsinin ortak özelliği insanın zihninde buruk bir yaşanmışlık hissi yaratması. Şimdi sizlere dünyanın dört bir yanından terk edilmiş ilginç şehirler

Balestrino, ItalyaToskana bölgesinde yer alan bu terk edilmiş kasaba yüzyıllardır aynı şekilde duruyor. 1100'lü yıllarda San Pietro prensi BEnedictine tarafından kurulmuş. TArihi binaları ve kaleleriyle Ortaçağ'dan kalma bir görüntü sergiliyor.

Oradour, Fransa2. Dünya Savaşı sırasında bir Alman görevlinin Fransa'da bir kasabada rehin tutulması üzerine Alman ordusunun yakıp yıktığı bir şehir. Halkın canlı canlı gömüldüğü kadınların ve çocukların kiliseye sığındığı şehirde bugün kimse yaşamıyor.

Hashima, JaponyaHashima yüzlerce Japon Adası içinde en göze batanlarından bir tanesi. Maden işçiliği için bir dönem yerleşmiş olan işçi grubu daha sonra adayı terketmiş. Büyün binalar ve adadaki yapılar da bugün turizme açılmaya çalışılıyor.

Kapalı Maraş, KıbrısTarihi zenginlikleriyle ünlü Kıbrıs'ın Kapalı Maraş şehri Rumlarla bizim aramızdaki anlaşmazlıklardan dolayı boşaltıldı. Yıllarca işgal altına kalan şehirde zaman içinde yapılar da yıprandı.

Quabbin, Massachusetts
Nehrin kenarına kurulmuş şehir zaman içinde büyük sel felaketleriyle başa çıkmak zorunda kalmış. Toplam dört küçük kasabanın meydana getirdiği Quabbin şehrini sel götürdüğü için bugün kimse yaşamıyor.

Cairo kasabası, Illinois19. yüzyılda kurulmuş. Savaşlar sonrasında nüfusu önce 15 binden 2 bine düştü. Ardından da tamamen boşaltıldı.

Craco, italya
Çölleşme ve susuzluktan dolayı zaman içinde terk edilmiş tarihi bir kasaba. Son yaşayanlar 1960'da kasabayı terk etmişler.

Bodie, CaliforniaHayalet var diye terk edilmiş. Esrarengiz olayların döndüğü kasaba zaman içinde boşaltılmış.

Sewell, ŞiliAnd dağlarının zirvesinde kurulmuş bir kasaba. HAlkı zaman içinde daha alçak bölgelere gitmişler. Rengarenk binalarıyla kasaba hala ayakta.

cr@zy yine muhteşemsin yaa, ne diyim ben sana daha, çok güzel bir paylaşım bu, sabah sabah bilgi depoladım sayende, ellerine sağlık, teşekkürler :D

cr@zy yine muhteşemsin yaa, ne diyim ben sana daha, çok güzel bir paylaşım bu, sabah sabah bilgi depoladım sayende, ellerine sağlık, teşekkürler :D
bu şehirlerden birinde yaşamaya karar werdim oh ne güzel olur ama tüm ewler benim içini bide dayar döşerim ohh değmeyin keyfime benimkilerlede yaşar gideriz gelmek isteyeni bekleriz :twisted: :lol2: :lol2: :lol2:
SaDeCe GüLüMSe :)

ben gidecem o evlerden birine denizindibi sevinir belki ben uzaklarda olunca :yahoo28: :yahoo28:

sevinirim tabiii, bende gelirim çünkü ( kuyruğunuzumya ben :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: )
sade benim kuyruğum ol başka kimsenin değil küserim bak hee :bidibidi_msn5:

ama sende ne desem küsüyosun, bende gusselimle sana küstüm ozaman :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
yaa son kararınmı ciddimisin yanii :bidibidi_msn35: :bidibidi_msn35: :bidibidi_msn35:
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.