LIVE
🏛️ LEGEND If I Were a Scarecrow record held by kahraman for 16 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Ball Shooting record held by burakcan76000 for 16 years — unbeaten!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

yaptığımız eyLemde sonuç mu - niyet mi önemLidir

started by denizindibi 16 October 2008 17-year-old topic 7 Replies 5.464
Adamın birinin yolda giderken burnu akmış ve burnunu eliyle silmiş.
Ama yanında elini silebileceği mendil gibi şeyler yokmuş.Kendi üstüne de silmek istememiş.
O esnada yanından geçen bir yetim bir sokak çocuğunu görmüş ve sokak çocuğunun başını okşayarak elini çocuğun saçlarında silmiş.

Bu yönden bakınca adamın yaptığı çok kötü bir davranış denilebilir.

Ama çocuğun başını o ana kadar kimse okşamadığı için çocuk adamın yaptığı harekete çok sevinerek mutlu olmuş.

sizce burada önemli olan çocuğun mutluluğuyla biten hadisede ki sonuç mu, yoksa adamın eylemindeki niyet mi ?

-alıntıdır-
:puzzled: :puzzled: :puzzled:

ama bence herzaman niyet önemlidir :roll:
Yukardaki davranış yanlış ama bencede niyet önemlidr.Ben hep iyi niyetli olmaya çalıyorum ama bazen sonuc kötü oluyor..O yüzden benim için niyet daha önemlidr.
Kaderimi Kendim Yazarım Sandım...
&
O BIZIM KAVUŞMAMIZ MAHSERE KALDI
ya ama orda çocuğun kafası temizlenebilir ama ya o çocuğun o anki mutluluğu , bencede niyet önemLi sonucu kötüde olsa niyet iyi olduğu zaman bu mutlakamutlulukla sonuçlanacaktır ama bu olayda sonuç önemliydi bence :roll:
bencede her zaman niyet önemlidir....ki senin niyetin güzelse sonuç bazen olumsuz görünsede aslında sonuç her zaman güzeldir....
bence niyet önemlidir o çocuk mutlu olmuştur mutlaka ama o adam ne kadar vicdanlıdır orası tartışılır
ameller niyetlere göredir
adamın amacı çocuğu sevindirmek değil elini temizlemekmiş, kendi üzerinin kirlenmesini istememiş yetim sokak çocuğunu hakir görüp elini onun üzerinde temizlemiş çocuk bunu bilse sizce memnun olur muydu?
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.