Fransa Rennes Belediyesi tarafından "Kültürel Buluşma (Convergences Culturelles)" adı altında birkaç yıldır düzenlenen etkinliklerde bu yıl 7 Türk fotoğrafçı Türkiye fotoğraflarıyla yer alıyor. Etkinlik tümüyle Rennes Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşiyor.
12 -15 Kasım 2007 tarihleri arasında Fransa'nın Rennes şehrinde kürasyonu Timurtaş Onan tarafından yapılacak olan "The Turkey Junction / Carrefour de Turquie (Türkiye Kavşağı)" adlı sergide Izzet Keribar, Nadir Ede, Yusuf Tuvi, Sadık Demiröz, Ibrahim Zaman, Haluk Uygur ve Timurtaş Onan yer alıyor.
Her sanatçının 7 - 8 eseriyle katılacağı sergide 50 x 70 ebadında toplam 44 eser bulunacak.
Eserler 3 tema üzerine yoğunlaşıyor. Şehrin metrosunda gerçekleşecek serginin 3 teması ise şöyle:
Tema 1:
Türkiye'den portreler: Kırsal ve kentli Türk insanından sıcak görüntüler
Tema 2:
Türkiye'nin çeşitli ören yerleri ve doğa güzelliklerinden objektiflere yansıyanlar
Tema 3:
Gelişen Türkiye: Sanayi, Eğitim, Turizm gibi Türkiye'nin yükselmekte olan değerleri
Sergi küratörü Timurtaş Onan sergi hakkında şunları söylüyor:
"Rennes şehrindeki Türkiye sergisini hazırlamak büyük bir sorumluluk istiyordu. Sanatçılarımızın tarzlarını belirgin kılmayı hedefledim. Hepsi Türk fotoğrafına hem eserleriyle hem de örnek kişilikleriyle katkıda bulunmuş özel insanlardır. Yurt içi ve yurt dışında birçok büyük başarıları var, fotoğraf ve sanat jürilerinde yer almış isimlerdir. Yıllar boyu Türkiye'nin bir çok köşesini bitip tükenmeyen bir heyecanla kültürel ve tarihsel açıdan belgelediler. Böyle bir şerefi bana verdikleri için Rennes Belediyesi'ne teşekkür ediyorum."