LIVE
Loading stream......
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

betülden seçme bilmeceler.....

started by betül_42 21 August 2006 20-year-old topic 6 Replies 3.860
Bilmecelerin Zorlulari Iste Burada

1-Uzadıkça kısalan şey nedir?

2-Ali, sepetteki elmaların yarısını ve bir yarım elmayı Ayşe'ye; sonra kalan elmaların yarısını ve bir yarım elmayı Ahmet'e ve yine kalan elmaların yarısını ve bir yarım elmayı da Hasan'a veriyor. Sonuçta sepette sadece bir elma kaldığına göre başlangıçta kaç elma vardı?
Not: Elmalar bölünmeden paylaşılıyor

3- Bir avcı otobüse binmek ister. Yalnız, otobüse boyutları en fazla 1 mt. olan eşyalar alınmaktadır. Avcının tüfeği ise 1,5 mt.dir. Tüfeğin şeklini bozmamak şartı ile otobüse nasıl biner?

4-Bir tabakta 7 tane portakal var. Bu portakalları, 7 çocuğa birer tane bütün portakal vererek paylaştırın ve hâlâ tabakta bir portakal kalsın?

5- Dünyanın çevresini ekvatordan geçecek şekilde bir ip ile bağladığımızı kabul edelim.(yaklaşık 40 bin km.) Bu ipi her noktadan 1 mt. havada tutabilmek için, ne kadar daha ip ilave etmeliyiz?

evet işte size yeni sorular....bu soruların devamıda var merak etmeyin...amöa şimdilik 5 soru yeter....
eee hadi çözmeye başlayın....
vayy süper bir maceraya daha adım atıyoruz ha..

1- zaman uzadkıça kısalır bana göre

2- Ali ile Ayşe bu kadar samimi ise, Alinin elinde elma değil, kefen bezi vardır :komik:

3- Tüfeği otobüsün üstüne yerleştirir, önden 2 metre arkadan 3 metre mesafe ye izin veriliyordu, trafik kanunlarında galiba. :mrgreen:

4- çocuklara paylaştırdım, ama veletlerden biri hakkını sonra yiyecekmiş.. tabakta bıraktı. :gözkırpma>

5- bu soruya bi yorum yapamicim üzgünüm :şok:
1..cevap hayat veya ömür olacaktı..ama zaman mantıklı geldiği için cavabınızı doğru kabul edelim derim...
:wink: 2.yanlış..
:( 3..yanlış.. :(
4..yanlış. :(
5..boş.. :(

:gözkırpma> :gözkırpma> :gözkırpma>
ne oldu ya daha soruyu okumadım ...nıye bu kadar surede cvp ladınız :arrow:
Resimler Konusmaz Derler YALAN..O Gozler neler Anlatıyor Anlayana..Anlamak isteyene..

Vazgeçersen Kaybedersin
stralis daha 4 soru seni bekliyor....sadece 1 soru cevaplandı..
zaten yarın teslim oluyorum :)

1- Hayat veya Ömür.

2- 15 elma

3- Avcı tüfeğini boyutları 1 mt. olan bir kutuya koyar. Küpün en uzak iki köşesinin uzunluğu, yaklaşık 1.73 mt. dir.

4- Son kalan çocuğa portakal, tabakla birlikte verilir.

5- 6,28 mt. capı 40bin kilometre olan bir daire , yarıçapı sadece 1 mt. arttırmamız gerektiği anlaşılır. (Çevre=2pr ise r yerine (r+1) yazılır. O da 2p farkeder
kanunsuz ya sen cevapları biliyormuydun...
hepsi doğru..... :| :| :| neyse teşekkür ederim hepinize...
This topic was opened 20 years ago. Replying will be possible soon.