LIVE
Loading stream......

*kara haber*

started by gülyabani 27 June 2007 19-year-old topic 0 Replies 1.311
KARA HABER

Bir gün Ayse yolda giderken hafif topal daha önce bu mahallede hiç rastlamadigi bir gence rastladi.Öyle güzel gözleri vardi ki gencin,Ayse gözlerini bir türlü bu gencin üzerinden alamadi.sanki o yesil gözlerin içinde kayboluyordu Ayse.nihayet Ayse çocugun yanina gitme cesaretini kendinde buldu.
-Merhaba
-Merhaba
-Ben Ayse buralardan degilsin herhalde?Eger yardima ihtiyacin varsa seve seve size yardim ederim.
-Tesekkür ederim.Ben amcama geldim.Adi Hüseyin.Sanirim Haci Hüseyin diyorsunuz.
Ayse’nin basindan kaynar sular dökülmüstü.Çünkü Haci Hüseyin 2 sene önce talihsiz bir sekilde vefat etmisti.Ayse bunu ona nasil söyleyecekti.Genç amcasini bulacagi için o kadar sevinçliydi ki Ayse onu nasil kirabilirdi.
-Benim adim Birkan.Sanirim amcami taniyamadiniz.Neyse her sey için tesekkürler.
Birkan tam giderken Ayse’nin aklina mükemmel bir fikir geldi.”Birkan buraya gelir misin”dedi Ayse.Gel sana anlatacaklarim var.Amcani taniyorum.ama haberin yok muydu?Amcan ikinci kez haciya gitti.Üç aydan önce de dönmez.Bu yüzden sen bizim misafirimizsin.gel seni ailemle tanistirayim.
-Ayse ben gelmesem, ailen ne der sonra burasi küçük yer.
-Sen hiç merak etme seninle biraz ask oyunu oynayacagiz.Ben de kasabaya bugün geliyorum Hukuk okulunu bitirdim.Muhtemelen ailem nerde kaldigimi düsünüyorlardir.Yani kasabaya tek gelmedim sen benim okulda tanistigim sözlümsün.
Birkan da bu plani begenmisti.ama nerden bilebilirlerdi ki,ilerde bu planin baslarina bele olacagini…Nihayet eve varirlar.Tüm aile kapida Ayse’yi karsilamak için beklerler.
Babasi hemen Ayse’nin yanina gider.Birkan’i görünce sok olur.Ama yine de belli etmez.Ikisini de eve davet eder.Ev ahalisi Birkan’i çok sever.Ancak Ayse’nin babaannesi Fatma Hanim,bu duruma hiç memnun olmamistir.Çünkü Birkan’i tanimistir.Onun çok sevdigi ama kavusamadigi gençlik aski Haci Hüseyin’in torunu oldugunu anlamistir.Fatma Hanim bu aska günden güne karsi çikmaktadir.Iki genç asik Ayse ve Birkan ise birbirlerine iyice alismis,birbirlerine gerçekten asik olmaya baslamislardir.Baba ve anne ise dügünü bir an önce yapmak istiyorlardir.Çünkü kasaba iyice bu aileyi ayiplamaya,M.Ali Bey’i ise böyle bir seye izin verdigi için,onu günden güne kendilerinden soyutlamislardir.Ve nihayet dügün günü geli çatar.Dügüne 1 saat kala Birkan’a bir mektup gelir.Mektubu babaanne yazmistir.Mektupta Haci Hüseyin’in öldügünü,Ayse’nin Birkan’i elde etmek için böyle bir yalana basvurdugu yazar.Birkan bu mektup üzerine soka ugrar.Hemen gelinligiyle bir melegi andiran Ayse’nin yanina gider
-Ayse sen asagilik bir yalancisin.
-Neler diyorsun sevgilim.
-Bana sevgilim deme.Amcamin öldügünü niye bana söylemedin?
-Üzüleceksin diye söylemedim.Birkan ben seni çok sevdim.Senin üzülmeni hiç istemedim.Iste bu yüzden böyle bir yalana basvurdum.Hadi simdi odana git,damatligini giy,misafirler asagida bizi bekliyor.Hadi sevgilim.Seni çok Seviyorum.
Ayse Birkan’i öperek ugurlar.Birkan yatisir gibi olur.Odasina çikar.ama bir türlü kendine gelemez.Amcasiyla yasadiklari aklina geldikçe delirecek gibi olur.Oyuna getirildigini gururuna yediremez ve kayinbabasinin beylik tabancasini sakagina dayayarak bir el ates eder.Silah sesini duyan ahali hemen odaya kosar.Birkan ölmüstür.Ayse çilgina döner.Babaanne yaptigindan oldukça memnundur,ama belli etmez.ama bir sürpriz daha onlari bekler.Bir Birkan dünyayi terk edip,yeni bir Birkan dünyaya gelecektir.Ayse 3 aylik hamiledir.Bu olaydan bes yil sonra evde bir silah sesi daha duyulur.Bu sefer küçük Birkan dedesinin silahini oynarken yanlislikla babaanne Fatma Hanimi vurur.Fatma Hanim kanlar içinde yere yigilir ve kurtarilamaz.Yani yillar önce yaptigini çekmistir babaanne…Atalarimizin su meshur sözünü bence asla aklimizdan çikarmamaliyiz.
-NE YAPARSAN KENDINE YAPARSIN.
This topic was opened 19 years ago. Replying will be possible soon.