LIVE
🏛️ LEGEND Air Invasion Siljo record held by handan for 17 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Mahjong Kulesi record held by fahri for 13 years — unbeaten!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
user arinberk New Record! Burgerman
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

topal osman

started by murtaa_28 30 July 2006 20-year-old topic 15 Replies 9.096
kardeslerım kusura bakmayın ben yazmdım bunu bır kıtaptan okudum ben ben bılmedıgım ıcın boyle basladım kıtap calması

TOPAL OSMAN

bır rıvayete gore bır zaman lar ataturkun samsuna cıktıgında gecen bır olay dıye baslım samsunda dusmana karsı bır ordu kurma hazırlıgında olan ataturk bırgun topal osmanın adını gırasunda cok duymus oldugun dan topal osmanı yanına cafgırttırır ve yemekler yenır konusulacak bırsey vardır der osman agaya ata ben bır ordu toplamaya calısıyorum ben yeterlı asker cıkarmaya calısıyorum bana asker cıkarmanı ıstıyorum der osman aga hemen tam dıyerek daga cıkar ve butun eskıyaları toplar tahmınen ata nın askerlerı 1000 ıse topl osman 1500 asker cıkarark atayı sasırtır ve savasa gıdılır ve cumhurıyet ılan edılır topal osman atanın yanına cagrılır gıder ve ata topal osmanın kellesını korktugu ıcın kestırmıs ve buolaydan sonra gırasun kalesıne gomulmus osman aga ama bence ata bır zafer sonunda ısyan cıkrmasın dan korkyugun dan topal osmanın kellesını vurdurdu ve kapısına asmıs dıye okudum ama sızın yorumunuz ne olur ben bılmem
atamız ileri görüşlüydü, kimbilir neler düşündü, neler duydu, neler sezdi de böyle bir şey yaptı.

paylaşım için sağol, ellerine sağlık..
çok güzel bişey ama sanki biraz komik bir benzetme olacak ama hani polat alemdar vardı hani metin in kafasını kesmişti sırf çakır ın sefirliği tüm istanbul da kabul görsün diye belki atatürk de ileri görüşlü ve vatanını çok sevdiğiğ için ve de isyan gibi olumsuzlukları engellemek için yapmış olabilir ama kapıya asmasına anlam getiremedim.... bilmem anlatabildim mi :?: :roll:
O DA IŞIN RACONU... töbe yarabbim töbe yauu...

biri film icabı, biri vatan millet sakarya...

ilahi yau...
atanın bıldıgın bıse varmıs demekkı yoksa boyle bı uslup u olmadını hepımıs bılıyoruz...ama bu konuyu ılk defa burda goruyorum tv lerde falan hıc rastlamadım ... :arrow:
Resimler Konusmaz Derler YALAN..O Gozler neler Anlatıyor Anlayana..Anlamak isteyene..

Vazgeçersen Kaybedersin
ÇOK KOMIK YA benzetme yaptık şurda belki ben öyle anladım herkse anlamak istediği gibi anlar diyen sizsiniz BIDIBIDI BEY dimi ama bende böyle anladım fazlada yazmayım dimi :?: :!:
onun sonunda soyle bısı vardı herkeze ıbret olması ıcın kapıya astırdıgı ve ısyan cıkmasın cıkartanın sonu boyle olur gıbısınden laflarda okudum ama yzmayı unutmusum kusura bakmayın bu bıraz karıstırdı galıba sen de rana hıc cıddı olamazmısın herseyın yorumunda cıvıtıp yorum yapıyon be kardes
murat paylaşıcaksan tam olarak payşlaşkı eksık ogrenmeyelım yanlış yorumlamayalım .okkşşş.. :arrow:
Resimler Konusmaz Derler YALAN..O Gozler neler Anlatıyor Anlayana..Anlamak isteyene..

Vazgeçersen Kaybedersin
pardon baba ozurdılerım ama sonnu bozmussum pardon onuda yazdım zaten
aslında güzel olmuş... arkası yarın gibi.. cevap yazmayana, devamı yok..

e o da güzel..
BIDIBIDI wrote:aslında güzel olmuş... arkası yarın gibi..
aklıma çok güzel bir fikir geldi ama beğenirmisiniz bilmem...hoşumuza giden bi hikayenin yarısını eklicez devamını biz getircez .. okuldayken türkçe derslerinde hep yapardık..
evet olabilir neden olmasın.. bi kaç hikaye bulalım, "arkası yarın" ya da "sen tamamla" diye bi bölümde açalım.. işlem tamadır..

bakalım ahali ne diyecek...
betul bır hata yaptık hatadan bır bolum cıkardın helal sana kız
bence yuce onderımız sewgılı MUSTAFA KEMAL ATATURK bunu yapmamıstır sonucta bu bı rıvayet ne kadar dogrukı ben ınanmıyorum demekkı watana bı yanlısı oldukı ATATURK yaptıysa bıle o yuzden yapmıstır!!!
betulun fıkrı fena degıl hanı arkası yarın ve arkasınıda bıs getırcez...ama arkasaı kesın makaraya sarar ve kımse darılmasın gucenmesın ... :arrow:

Vazgeçersen Kaybedersin
arkadaşlar bu konuyu açarsak stralisin de dediği gibi cıvıtmadan yapmalıyız önce bi deneme yapalım eğer sonuç güzel olursa bölüm açarız ben hikaye bulmaya çalışıyım sizzde de varsa ekleyin ...
This topic was opened 20 years ago. Replying will be possible soon.