Özbek Pilavı
Pilavlar
Malzemeler
• 150 gr. iri kıyma,
• 400 gr. pirinç,
• 100 gr. haşlanmış nohut,
• 100 gr. salça (50 gr. domates, 50 gr. biber karışık)
• Tuz, karabiber,
• 2 adet havuç,
• 1 adet orta boy kuru soğan,
• 2 adet çarliston biber,
• 250 gr. margarin yağı,
• Yeteri kadar su.
Tarif
Ayıklanmış pirinç ılık suya konur, bir yemek kaşığı tuz atılarak (5-10 dk.) ıslanmaya bırakılır. Bir tencereye et ve yağ koyarak kavrulur. Hafif kavrulduktan sonra havuç, soğan ve biber ince bir şekilde doğranıp ete ilave edilir. 5 dk. kavrulduktan sonra ıslanmış pirinç, yıkanıp süzgece boşaltılır. Kavrulmakta olan ete ve havuca pirinç ve haşlanmış nohut ilave edilir,
5 dk. kavrulduktan sonra salça ve kaynamış et suyu ilave edilir. Kapağın altına yağlı kağıt koyarak kapatılır. 10 dk. sonra servise sunulur.
Pilavlar
Malzemeler
• 150 gr. iri kıyma,
• 400 gr. pirinç,
• 100 gr. haşlanmış nohut,
• 100 gr. salça (50 gr. domates, 50 gr. biber karışık)
• Tuz, karabiber,
• 2 adet havuç,
• 1 adet orta boy kuru soğan,
• 2 adet çarliston biber,
• 250 gr. margarin yağı,
• Yeteri kadar su.
Tarif
Ayıklanmış pirinç ılık suya konur, bir yemek kaşığı tuz atılarak (5-10 dk.) ıslanmaya bırakılır. Bir tencereye et ve yağ koyarak kavrulur. Hafif kavrulduktan sonra havuç, soğan ve biber ince bir şekilde doğranıp ete ilave edilir. 5 dk. kavrulduktan sonra ıslanmış pirinç, yıkanıp süzgece boşaltılır. Kavrulmakta olan ete ve havuca pirinç ve haşlanmış nohut ilave edilir,
5 dk. kavrulduktan sonra salça ve kaynamış et suyu ilave edilir. Kapağın altına yağlı kağıt koyarak kapatılır. 10 dk. sonra servise sunulur.
BEN SANA KUL KÖLE OLURDUM
AMA SEN BANA BIR GÜNLÜK YAR OLMADIN...
🖼️ image not archivedAMA SEN BANA BIR GÜNLÜK YAR OLMADIN...
O BIZIM KAVUSMALARIMIZ A YARIM MAHŞERE KALDI!!!