LIVE
🏛️ LEGEND Game in the Office record held by &SILA for 17 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Create Line record held by gülen for 13 years — unbeaten!
user arinberk New Record! 9 Dragons Hexa
user bidibidi New Record! Tek Tek Balona
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

Fırında Kıymalı Patates

started by GökkUşAgI 20 January 2007 19-year-old topic 0 Replies 5.296
Fırında Kıymalı Patates
Sebze Yemekleri

Malzemeler
•5 iri patates
•125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı
•250 g kıymadan hazırlanmış oturtma harcı
•5 küçizk domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra yarıdan kesilmiş) · 500 ml (2 su bardağı) et suyu ya da su

Tarif

Önce fırınınızı 180 °C`ye getirip, ısıtın. Patatesleri soyup, yarıdan kesin ve her birinin düz durması için altlarından ince bir kapak kesin. Ortalarını oyup, bol suda birkaç kez yıkayıp, süzdürerek yüzeydeki nişastalarını atmalarını sağladıktan sonra patatesleri iyice kurulayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve patatesleri birkaç dakika kızartın. Süzdürerek kağıt havlu üzerine alın. Böylece kalan yağlarının da süzülmesini sağlayın.

250 g kıymadan oturtma harcı hazırlayın. Patatesleri bir fırın tepsisine dizin. Harcı patateslerin içine doldurun. Patateslerin içine doldurduğunuz harcın üzerine bir yarım domates koyup, üzerine et suyunu dökün. Tepsiyi fırına sürüp, 25-30 dakika, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tepsiyi fırından alın. Patates oturtmaları önceden ısıtılmış tabaklara aktarın. Üzerine kaşıkla pişme suyundan gezdirip, sıcak olarak servis yapın.
BEN SANA KUL KÖLE OLURDUM
AMA SEN BANA BIR GÜNLÜK YAR OLMADIN...
🖼️ image not archived
O BIZIM KAVUSMALARIMIZ A YARIM MAHŞERE KALDI!!!
This topic was opened 19 years ago. Replying will be possible soon.