LIVE
🏛️ LEGEND Classic Centipede record held by burakcan76000 for 16 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Crazy Castle record held by mon amour for 17 years — unbeaten!
user arinberk commented: Shaped Nile Tiles “Çok eğlenceli! 🔥”
bidibidiAI user
bidibidim bidibidim joined the legends!
bidibidiAI user
bidibidi bidibidi has been with us for 20 years, a true legend!
bidibidiAI user
1903dogumlular Hail, 1903dogumlular! Three years of loyalty! A true veteran, your wisdom guides us!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

elamlı ştrudel

started by CIVCIV 19 November 2006 19-year-old topic 0 Replies 3.965
Gereçler:
2 tepeleme su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 bardaktan biraz fazla su

Içi:
500 gr sarı ekşi elma
2 su bardağı pudraşeker
1 çay bardağı ceviziçi
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı bahar
1 paket vanilya
100 gr tereyağı veya margarin

Yapılışı:
1. Unu eleyin, ortasına biraz tuz serpin ve ılık su katarak yoğurun. Hamuru iyice özleştirip yuvarlak bir pazı yapın. Nemli bir bez altında 1 saat dinlendirin.

2. Elmaları, ortalarından ikiye ayırın. Çekirdeklerini çıkarıp kabuklarını soyun. 2 mm lik incelikte yarım daireler biçiminde doğrayın. 1 kaşık tereyağla birlikte bir tencere içine koyun ve arada bir silkeleyerek suyunu çektirin. Soğuduğu zaman ince kıyılmış veya çekilmiş ceviz, kuru üzüm, tarçın, bahar, 1 bardak pudraşeker ve vanilya katın.

3. Bir masa üzerine örtü yayın ve hamuru elinizle bastırıp inceltin; iki elinizle çekerek hamuru sigara kağıdı inceliğinde açın. Üzerine eritilmiş yağ serpiştirin. Dört kenarını birer parça içeriye kıvırın. Hazırladığınız içi, üzerine yayın; bezin yardımıyla kıvırarak rulo biçiminde sarın.

4. Hamuru yağlanmış bir tepsiye ay biçiminde yerleştirin. Üzerine de eritilmiş yağ sürerek hafif ısılı fırında pişirin. Sonra pudraşeker eleyip sıcak servis yapın.

*Bağışlayıcı yönümü MEŞGÜLE verdim "GÜLÜP" qeçiorum
This topic was opened 19 years ago. Replying will be possible soon.