LIVE
🆕 New Quick park now saves high scores — set the first record!
🆕 New Magic toy factory now saves high scores — set the first record!
🏛️ LEGEND Pacman gel record held by &SILA for 17 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Jewel Visitor record held by fahri for 13 years — unbeaten!
user Welcome to our community kmndbkzz 👋
user arinberk set the record of the year in Rock Keyboard Gestures
user arinberk set the record of the month in Rock Keyboard Gestures
user Binbir Surat 👑 broke the all-time record in Dino's Dream
user Binbir Surat 👑 broke the all-time record in Find your color hit
user Welcome to our community wdiuoifd 👋
📒 Album arinberk found a new sticker: Scooby Doo Sandviç
📒 Album arinberk found a new sticker: Protect Your Castle for Days
user Welcome to our community qratktkq 👋
📒 Album arinberk found a new sticker: Niceanimegirl
game NEW GAME: Communication
game NEW GAME: Dino's Dream
game NEW GAME: Pumpkin Asteroids
game NEW GAME: Fish Hunter 2
game NEW GAME: Bidi Hangman
⚡ LEGEND TOPPLED arinberk toppled elf_fb's 17-year legend: Go To Wc
user Welcome to our community samanthanguyenley198 👋
⚡ LEGEND TOPPLED binbir_surat toppled arinberk's 1-year legend: Ball Breaker
⚡ LEGEND TOPPLED binbir_surat toppled derman_bey's 13-year legend: Brikk
🏅 Album Binbir Surat earned a gold sticker with a record: Mahjong 247 Cube
user Welcome to our community elizabethcole88935 👋
user Sylvester rated Throw Arrow

Sıradanlaştırdıklarımız...

started by cr@zy 25 January 2011 15-year-old topic 0 Replies 2.609
Bana çok mutlu olduğunuz ve çok mutsuz olduğunuz anılarınızdan birer tanesini anlatın desem, hangisini daha uzun ve detaylı anlatırdınız?


Sıradanlaştırdıklarımız….



Insanın iyi olayları kısa, kötü olayları ise çok uzun süre ve tüm ayrıntılarıyla aklında tutması ne ilginç değil mi?
Neden kötüye, olumsuza, mutsuzluğu ve acıya daha fazla yer ayırıyoruz?
Kısmetsiz ve talihsiz olduğumuz dönemlerin, iyi ve huzurlu olduğumuz dönemlerden fazla görünmesi gerçek midir?
Acaba biz acılarımızın süresini daha bitmez hissettiğimiz için mi, vakit uzun gelir?
Bir ilişki bittiğinde, nasıl ayrıldığınızı, nasıl kavga ettiğinizi, üstünüzdeki kıyafeti, söylediği her sözcüğü hatırlarsınız.
Ilişkinizin güzel zamanlarında yaşanılanların çoğu ise, bir sis bulutunun ardında durur.
Kederlerimize sahip çıktığımız kadar keyiflerimize sahip çıkmayı öğrenseydik, daha gülümseten bir hayatımız olmaz mıydı?
Sürekli eksiklere, yoksunluklara, olmayana aklımızı takıp, bunlarla ilgili sıkıntı yaşamak yerine; neden sahip olduklarımızın keyfini çıkartamayız?
Insanın egosu, bilinci ve ruhu öyle karmaşık bir yapıya sahip ki; mantıkla çözümlemek mümkün olmuyor.
Çoğumuzun hayata bakışı sorun odaklıdır. Mutsuz anlarımızı üst üste koyar, ne kadar tuttuğuna bakar ve karar veririz...Kadersiziz! Mutlulukların bakiyesi ise önemli değildir.
Hayat bize sürekli mutluluk veya sürekli m utsuzluk vaat etmez. Bizim yaşama bakış açımızın bilançosudur elimizde bulunanlar. Istemenin sonu yoktur ve hiç olmayacaktır. Elimizde olmayana göz diker, ancak kendimizi harap ederiz.

Sahip olduğumuz tüm maddi değerler değişebilir. Bugün cebinizde ve yanınızda duran tüm mallar, yarın sabah yok olabilir.
Işte o an geldiğinde, sahip olduklarınızın ne kadar değerli olduğunu anlarsınız.
Beğenmediğiniz ve sürekli değiştirmek istediğiniz televizyonunuzun artık olmadığını düşünün. Sizi seven ama bazı huylarını beğenmediğiniz o sevgilinin, yarın çıkıp gittiğini ve yerine başka kimsenin gelmediğini hayal edin. O kadar da çekilmez biri değildi sanırım!
Kötü anlarınıza sahip çıktığınızdan daha fazla tutunun iyi zamanlarınıza. Mutluluğu, zaten olması gereken bir standart gibi görmeyin. Iyilik, neşe, sağlık ve mutluluk bize hediyedir.
Bir kenara attığınızda kıymetini yitirir. Sevginize ayrılığınızdan, kahkahanıza gözyaşınızdan, iyiliğinize öfkenizden daha az zaman ayırıyorsanız; tüm ömrünüz boyunca yoksun ve yoksul kalırsınız. Güzellikleri bu kadar sıradanlaştırmayın, bir gün hepsini kaybeder ve yalnız kalırsınız.
Candan Ünal
This topic was opened 15 years ago. Replying will be possible soon.