LIVE
🏛️ LEGEND Zuma record held by efemir for 17 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Cosmic Protector record held by kahraman for 16 years — unbeaten!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
user arinberk New Record! Burgerman
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

Kuran'da Süs Eşyaları

started by lord_spartakus 12 May 2009 17-year-old topic 0 Replies 2.045
ALLAH'IN SÜS EŞYALARINI ÖRNEK OLARAK GÖSTERMESI
(Allah) Gökten bir su indirdi de dereler kendi miktarınca çağlayıp aktı. Sel de yüze vuran bir köpük yüklendi. Bir süs veya bir meta sağlamak için ateşte üzerine yakıp-erittikleri şeyler (madenler)de de bunun gibi bir köpük (artık) vardır. işte Allah, hak ile batıla böyle örnekler verir. Köpüğe gelince, o atılır gider, insanlara yarar sağlayacak şey ise, yeryüzünde kalır. Işte Allah örnekleri böyle vermektedir. (Rad Suresi, 17)
MESCIDLERDE ZIYNET TAKINMAK
Ey Ademoğulları, her mescid yanında ziynetlerinizi takının. Yiyin, için ve israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez. (Araf Suresi, 31)
ZIYNETLERIN HELAL OLMASI
De ki: "Allah'ın kulları için çıkardığı ziyneti ve temiz rızıkları kim haram kılmıştır?" De ki: "Bunlar, dünya hayatında iman edenler içindir, kıyamet günü ise yalnızca onlarındır." Bilen bir topluluk için ayetleri böyle birer birer açıklarız. (Araf Suresi, 32)
SÜS EŞYALARINDAN YAPILAN BUZA?IYA TAPANLAR
(Tura gitmesinin) Ardından Musa'nın kavmi süs eşyalarından böğürmesi olan bir buzağı heykelini (tapılacak ilah) edindiler. Onun kendileriyle konuşmadığını ve onları bir yola da yöneltip-iletmediğini (hidayete erdirmediğini) görmediler mi? Onu (tanrı) edindiler de, zulmedenler oldular. (Araf Suresi, 148)
BU NIMETLERE ŞÜKREDILMESININ ÖNEMI
Denizi de sizin emrinize veren O'dur, ondan taze et yemektesiniz ve giyiminizde ondan süs-eşyaları çıkarmaktasınız. Gemilerin onda (suları) yara yara akıp gittiğini görüyorsun. (Bütün bunlar) O'nun fazlından aramanız ve şükretmeniz içindir. (Nahl Suresi, 14)
DENIZDEN SÜS EŞYASI ELDE EDILMESIDenizi de sizin emrinize veren O'dur, ondan taze et yemektesiniz ve giyiminizde ondan süs-eşyaları çıkarmaktasınız. Gemilerin onda (suları) yara yara akıp gittiğini görüyorsun. (Bütün bunlar) O'nun fazlından aramanız ve şükretmeniz içindir. (Nahl Suresi, 14)
ALTIN TEPSI"Onların etrafında altın tepsiler ve testilerle dolaşılır; orada nefislerin arzu ettiği ve gözlerin lezzet (zevk) aldığı herşey var. Ve siz orada süresiz kalacaksınız." (Zuhruf Suresi, 71)
ALTIN BILEZIK
Hiç şüphesiz Allah, iman edenleri ve salih amellerde bulunanları altından ırmaklar akan cennetlere sokar, orada altından bileziklerle ve incilerle süslenirler; ordaki elbiseleri ipek(ten)tir. (Hac Suresi, 23)
Adn cennetleri (onlarındır); oraya girerler, orada altından bileziklerle ve incilerle süslenirler. Ve orada onların elbiseleri ipek(ten)dir. (Fatır Suresi, 33)
Onlar; altından ırmaklar akan Adn cennetleri onlarındır, orada altın bileziklerle süslenirler, hafif ipekten ve ağır işlenmişatlastan yeşil elbiseler giyerler ve tahtlar üzerinde kurulup-dayanırlar. (Bu,) Ne güzel sevap ve ne güzel destek. (Kehf Suresi, 31)
"Bu durumda (eğer doğruysa), üzerine altından bilezikler atılmalı ya da yakınında yer almışvaziyette onunla birlikte melekler gelmeli değil miydi?" (Zuhruf Suresi, 53)
GÜMÜŞ BILEZIK
Onların üzerinde hafif ipek ve ağır işlenmişatlastan yeşil elbiseler vardır. Gümüşten bileziklerle bezenmişlerdir. Rableri onlara tertemiz bir şarab içirmiştir. (Insan Suresi, 21)
KURANDAKI DE?ERLI TAŞLAR
Mercan
Ikisinden de inci ve mercan çıkar. (Rahman Suresi, 22)
Sanki onlar yakut ve mercan gibidirler. (Rahman Suresi, 58)
Yakut
Sanki onlar yakut ve mercan gibidirler. (Rahman Suresi, 58)
Inci
Ikisinden de inci ve mercan çıkar. (Rahman Suresi, 22)
Sanki saklı inciler gibi; (Vakıa Suresi, 23)
Hiç şüphesiz Allah, iman edenleri ve salih amellerde bulunanları altından ırmaklar akan cennetlere sokar, orada altından bileziklerle ve incilerle süslenirler; ordaki elbiseleri ipek(ten)tir. (Hac Suresi, 23)
Allah'ın Inciyi Benzetmelerde Kullanması
Sanki saklı inciler gibi; (Vakıa Suresi, 23)
Kendileri için (hizmet eden) civanlar, etrafında dönüp dolaşırlar; sanki (her biri) 'sedefte saklı inci gibi tertemiz, pırıl pırıl.' (Tur Suresi, 24)
Dünya Hayatının Süsü Olarak Altın
Kadınlara, oğullara, kantar kantar yığılmışaltın ve gümüşe, salma güzel atlara, hayvanlara ve ekinlere duyulan tutkulu şehvet insanlara 'süslü ve çekici' kılındı. Bunlar, dünya hayatının metaıdır. Asıl varılacak güzel yer Allah katında olandır. (Al-i imran Suresi, 14)
"Bu durumda (eğer doğruysa), üzerine altından bilezikler atılmalı ya da yakınında yer almışvaziyette onunla birlikte melekler gelmeli değil miydi?" (Zuhruf Suresi, 53)
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.