LIVE
🏛️ LEGEND Colorful Flowers record held by gülen for 17 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Baby Giraffe Wants Milk record held by deli dumrul for 13 years — unbeaten!
⚡ LEGEND TOPPLED arinberk toppled baran2006's 14-year legend: Mahjongg 3D Pyramid
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

"Çok büyük yolsuzluklar yapılmış Antalya'da"

started by denizindibi 02 April 2009 17-year-old topic 0 Replies 1.396
"Çok büyük yolsuzluklar yapılmış Antalya'da"

Çiçeği burnunda başkandan tartışma yaratacak açıklamalar!

Antalya Belediyesi'nin yeni seçilen başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın HABERTÜRK'te Söz Sende programında Balçiçek Pamir'e çok önemli açıklamalar yaptı. Seçim sürecini değerlendiren Akaydın, Antalya'daki yolsuzluk iddialarıyla ilgili şok açıklamalar yaptı.

B.P: O kadar çok mailde, özellikle üniversite öğrencileri, işsizlik ne olacak diye soruyor. Ne cevap verilebilir, ne diyeceksiniz?

M.A: Bilimadamları işsizliğin ve yoksulluğun nedenlerini incelediği zaman, en çok bunun ardında yolsuzluğun olduğunu söylüyorlar. Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri yolsuzluk. Çünkü, biliyoruz diyor ki Başbakan; gayri safi milli hasılayı şuraya getirdik. 700 küsur milyar dolar ve kişi başına milli geliri de 10.000 doların üzerine çıkardık. Varoşta soruyorum halkıma, bu 10.000 dolardan sizin cebinize ne girdi. diyorlar ki; hiç bir şey girmedi. Antalya, tabir hoşuma gitmiyor ama rantı yüksek bir şehir. Istanbul rantı yüksek şehir. Buralarda bakıyorsunuz, yolsuzluklar var. Bu yolsuzlukların da en çok yaşandığı yerler, yine bilimadamlarının görüşü, yerel yönetimler. Çünkü yerel yönetimleri kontrol etmek çok zor. Yerel yönetimlerde 2 tür yolsuzluk oluyor. Birincisi, büyükşehir belediyesinden aldığınız kararlarla bir arazinin, bir kararla, eller kalkıyor iniyor, emsalini yükseltiyorsunuz. Okul alanını ticari alan haline getiriyorsunuz.

B.P: Dava açılması da fark etmiyor çünkü yürümüş oluyor iş.

M.A: Burada da bir takım insanlar rant sağlıyorlar kendilerine. Kim olduğunu söylemek, ortaya çıkarmak çok görevimiz değil şu anda. Başka neler var? Belediye şirketleri var. Bu belediye şirketleri son derece bağımsız çalışıyorlar, denetimden uzak. Ihale yapmadan bir takım insanlara iş veriyorlar. Bunlar tamamiyle kontrolden çıkmış. Bir başka konu daha var ama yerel yönetimlerin konusu değil Türkiye'de bir takım derneklere ve vakıflara vergi muafiyeti getirildi. Bunlar zannediyorum, bir takım siyasi tercihlerle veriliyor. Mehmetçik Vakfı'nın hiçbir muafiyeti yok, isim vermeyeceğim ama Türk halkı bunları biliyor. Bakıyorsunuz, o vakfa bir takım insanlar bağışta bulunuyor. Bunlarda bunu vergi matrahından düşüyorlar. Vergisinden düşüyorlar, matrahtan da değil. Şöyle duyumlar var, adamın 100 milyar vergi mükellefiyeti var, o vakıf diyor ki; "Sen bana 50 ver, ben bunu 100 aldım diye göstereyim." Bunlar duyum. Ama bunların çok ciddi boyutta Meclis araştırması ile ortaya çıkarılması lazım. Kesinlikle dokunulmazlığın kaldırılması lazım. Bunlar kesinlikle yolsuzluğu tetikleyici faktörler. Meydanlarda bir Antalyalı kadın Adalet Bakanı'na soruyor, "Bu Deniz Feneri davasını çözün öyle gelin karşıma" diyor. Halk uyandı artık.

This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.