LIVE
🏛️ LEGEND Pepsi Jet Ski record held by burakcan76000 for 16 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Notorious Sassy record held by burakcan76000 for 16 years — unbeaten!
user arinberk New Record! Atlantis Jewel
⚡ LEGEND TOPPLED arinberk toppled baran2006's 14-year legend: Mahjongg 3D Pyramid
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

Imam nikahlı eşe tazminat hakkı geliyor

started by cr@zy 24 February 2009 17-year-old topic 2 Replies 7.953
Imam nikahlı eş ve nişanlıya da tazminat hakkı geliyor


ANKA



TBMM Adalet Komisyonu’nda Borçlar Kanunu'nda aileyle sınırlı olan manevi tazminat hakkı, tasarıda zarar görenlerin "yakınları" şeklinde genişletildi.

TBMM Adalet Komisyonu’nda 649 maddelik Borçlar Kanunu Tasarısı’nın görüşmeleri devam ediyor.

Komisyon’da, mevcut Borçlar Kanunu'nda 47. maddede yeralan "aile" ile sınırlı olan manevi tazminat hakkı, tasarıda 55. maddede düzenlendi ve zarar görenlerin "yakınları" ibaresiyle değiştirilerek genişletildi.

Uzmanlar "nişanlısı ya da imam nikahlı eşi gazi ya da şehit olan kişi, bu yenilikten yararlanabilecek” değerlendirmesinde bulundular.

TBMM Adalet Komisyonu bugünkü toplantısında 649 maddelik tasarının 34 maddesini daha kabul ederek, 65. maddeye geldi. Komisyonda mevcut yasanın zarar görenlere ve ailelerine tazminatını düzenleyen 47. maddesindeki hükmü genişleterek toplumda önemli sonuçlar doğuracak bir değişikliğe imza attı.

Buna göre, Borçlar Kanunu'nu 47. maddesindeki, “hakimin, bir kimsenin hukuka aykırı olarak bedensel zarara uğraması veya ölmesi durumunda, zarar görene ya da ölenin 'ailesine' tazminat verilmesine" ilişkin hüküm tasarının 55. maddesinde "ailesine" yerine “yakınlarına” ibaresi getirilerek değiştirildi.

Yeni düzenlemeyle “Hakim, bir kimsenin bedensel bütünlüğünün zedelenmesi durumunda, olayın özelliklerini göz önünde tutarak, zarar görene uygun bir miktar paranın manevi tazminat olarak ödenmesine karar verebilecek. Ağır bedensel zarar veya ölüm halinde, zarar görenin veya ölenin yakınlarına da uygun miktarda manevi tazminat ödenmesine karar verebilecek."

Düzenlemenin, tazminat talebine ilişkin yenilik içerdiğini belirten uzmanlar, “Başta trafik kazaları olmak üzere, kişilerin gözünü, kolunu, bacağını kaybettiği olaylarda yakınlarına tazminat isteme hakkı getiriliyor. Bir kişi, 'Yakınımın kolu koptu, gözü kör oldu' diye tazminat isteyebilecek.

Beraber yaşayıp aralarında resmi nikah olmayanlardan birisi, birlikte olduğu kişinin yasanın öngördüğü bir olayda zarar görmesi halinde tazminat istemiyle mahkemeye başvurabilecek. Yani nişanlısı ya da imam nikahlı eşi şehit olan kişi, bu yenilikten yararlanabilecek” değerlendirmesinde bulundular.

Öte yandan komisyon çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.
bu devlet iyice saçmaladı yaa iyi valla herkez nikahsız yaşasın (resmi nikahsız)sonrada hak talep etsin ne saçma.............yaşamasınlar imam nikahıyla canım ne hakkıymış adam gibi evlensinler yada evli adamları ayartmasınlar bide hakmış benim elime verseler ben onların hakkını iyi veririmde neyse...
bence çok saçma olur nişanlıykende imam nikahı yapmasınlar ne saçmalık
Bencede çok saçma :arrow:
Kaderimi Kendim Yazarım Sandım...
&
O BIZIM KAVUŞMAMIZ MAHSERE KALDI
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.