LIVE
🏛️ LEGEND Snake Game record held by &SILA for 17 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Downing the Helicopter record held by Prens for 16 years — unbeaten!
user arinberk New Record! Atlantis Jewel
⚡ LEGEND TOPPLED arinberk toppled baran2006's 14-year legend: Mahjongg 3D Pyramid
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

MEB, 200 MILYON EURO PEŞINDE

started by denizindibi 17 February 2009 17-year-old topic 0 Replies 1.313
MEB, 200 MILYON EURO PEŞINDE



Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AB Fonları Dışında Yaklaşık 200 Milyon Euro'luk Farklı Ulusal ve Uluslar Arası Kuruluş Fonlarından da Okul Temelli Projelerin Yürütülebileceğini Bildirdi.



Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AB fonları dışında yaklaşık 200 milyon Euro'luk farklı ulusal ve uluslar arası kuruluş fonlarından da okul temelli projelerin yürütülebileceğini bildirerek il milli eğitim müdürlüklerinin bu alanlarda da koordinasyonu sağlamasını istedi.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AB projeleri dışındaki projelerden de yararlanılması amacıyla "AR-GE ve Projeler Koordinasyon Ekipleri" başlıklı bir genelge yayınladı.


Bakan Çelik, dağıtımı amacıyla Valiliklere gönderdiği genelgede, eğitim sistemine katılımcı yaklaşımla yenilikler getirmek ve sistemin bütününe örnek oluşturmak amacıyla; okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan "okul temelli projeler"e dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu çerçevede yaptığı çalışmalar sonucunda, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kaynağı sağlanan projelerin yanı sıra; Türkiye'de yaklaşık 200 milyon Euro'luk farklı ulusal ve uluslararası kuruluş fonlarından da okul temelli projelerin yürütülebileceğinin anlaşıldığını söyledi.

-DI?ER KAYNAKLARDAN DA YARARLANILACAK-

Birleşmiş Milletler Fonları, Dünya Bankası Fonları, Japon Uluslar Arası Işbirliği Ajansı Fonları gibi birçok fon bulunduğunu kaydeden Çelik, Ulusal Ajans kaynaklarından azami ölçüde istifade edilebilmesi için il milli eğitim müdürlükleri bünyesinde "AB Proje Koordinasyon Birimi"nin kurulduğunu anımsattı.

Projelerin; stratejik planlama, stratejik yönetim, toplam kalite, idareyi geliştirme, gibi çalışmalarını yapan AB Proje Koordinasyon Birimi'nin Ulusal Ajans dışındaki fonlardan da yararlanılabilmesi için çalışması gerektiğini kaydeden Çelik, "Eğitim kurumlarının ve paydaşların, yukarıda belirtilen mali kaynaklardan azami derecede istifade edebilmesi, hem insan kaynaklarının hem de projelerle sağlanabilecek fonların etkin ve verimli kullanabilmesi amacıyla, il milli eğitim müdürlükleri bünyesinde "AB Proje Koordinasyon Birimi' adı altında faaliyet gösteren proje birimlerinin, AB fonları dışında da hibe kaynaklarının varlığı göz önünde bulundurularak AR-GE Birimine bağlı "Projeler Koordinasyon Ekibi' (PKE) şeklinde yeniden adlandırılması ve iş tanımlarının yeniden düzenlenmesi ihtiyacı doğmuştur" dedi.

-PROJE KOORDINASYONUNU GÖNÜLLÜ Ö?RETMENLER SA?LAYACAK-

Çelik, PKE'de görevlendirilecek personelin gönüllülük esasına göre öğretmenler arasından seçilmesini isterken, proje tecrübesine sahip olması, iyi seviyede bilgisayar ve ofis programlarını kullanabilmesi, en az bir personelin ileri seviyede Ingilizce bilmesi ve en az bir personelin mesleki teknik eğitimci olması gerektiğini bildirdi. Çelik, PKE çalışmalarının sağlıklı yürütülebilmesi için mekan, ekipman ve donatım desteğinin yanı sıra, iller ile ilçelerde yapılacak eğitimlere ve toplantılara birim personelinin katılımı için seyahat, iaşe ve ibate masraflarının görev yaptıkları il milli eğitim müdürlüklerince karşılanacağını duyurdu. (ANKA)

(ONR/BUN)

(Ankara Haber Ajansı)
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.