LIVE
🆕 New Quick park now saves high scores — set the first record!
🆕 New Magic toy factory now saves high scores — set the first record!
🏛️ LEGEND Kaboom record held by fahri for 13 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Do my dance record held by gülen for 13 years — unbeaten!
game NEW GAME: BallThrow 3
game NEW GAME: The Ant Arena
user Welcome to our community kmndbkzz 👋
user arinberk set the record of the year in Rock Keyboard Gestures
user arinberk set the record of the month in Rock Keyboard Gestures
user Binbir Surat 👑 broke the all-time record in Dino's Dream
user Binbir Surat 👑 broke the all-time record in Find your color hit
user Welcome to our community wdiuoifd 👋
📒 Album arinberk found a new sticker: Scooby Doo Sandviç
📒 Album arinberk found a new sticker: Protect Your Castle for Days
user Welcome to our community qratktkq 👋
📒 Album arinberk found a new sticker: Niceanimegirl
game NEW GAME: Communication
game NEW GAME: Dino's Dream
game NEW GAME: Pumpkin Asteroids
⚡ LEGEND TOPPLED arinberk toppled elf_fb's 17-year legend: Go To Wc
user Welcome to our community samanthanguyenley198 👋
⚡ LEGEND TOPPLED binbir_surat toppled arinberk's 1-year legend: Ball Breaker
⚡ LEGEND TOPPLED binbir_surat toppled derman_bey's 13-year legend: Brikk
🏅 Album Binbir Surat earned a gold sticker with a record: Mahjong 247 Cube
user Welcome to our community elizabethcole88935 👋
user Sylvester rated Throw Arrow

10. Gün Iftar Mönüsü

started by BIDIBIDI 03 October 2006 20-year-old topic 1 Replies 3.125
Havuç Çorbası:
Malzemeler::3 adet havuç,1 adet yumurta,5 su bardağı su,1 yemek kaşığı un,1 yemek,kaşığı yağ,1 kahve fincanı süt,Karabiber,Tuz

Hazırlanışı:Margarini ve unu bir tencereye koyup hafifçe kavurun, azar azar su ekleyerek unu ezin. Havuçları temizleyip, yıkadıktan sonra dilimleyin. Dilimlediginiz havuçları suya katıp, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin. Havuçlar piştiğinde ezerek süzgeçten geçirin. Servis yapmadan on dakika önce bir adet yumurta sarısı ile sütü çırpın, çorba suyuyla ılıklaştırıp çorbaya katın, bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Üzerine kırmızı biber serpip servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Etli Kuru Fasulye:
Malzemeler:1 kg kuru fasulye, 200 gr kuzu eti, 3 orta boy soğan, 3 domates, 2 sivri biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 6 bardak su, Bir miktar sıvıyağ

Yapılışı:Fasulyeleri ayıklayıp soğuk suyun içerisinde bekletin. Eti kuşbaşından küçük doğrayarak sıvıyağ ile kavurun. Bırakmış olduğu suyu çekince yemeklik doğradığınız soğanları ete ilave edin. Soğan pembeleştikten sonra soymuş olduğunuz domatesleri küp küp doğrayarak tencereye ilave edin, domatesler iyice piştikten sonra 6 bardak su ve tuzunu da ilave edin ve kaynamaya bırakın. Fasulyeleri de ilave edin ve kaynayınca altını kısarak hafif ateşte 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


--------------------------------------------------------------------------------

Örgülü Pilav:
Malzemeleri: 2 su bardağı pirinç, 3 - 4 çorba kaşığı yağ, 2 - 3 çorba kaşığı yeşil fıstık, 1,5 su bardağı un, ¼ tavuk, ½ kutu bezelye, 1.5 yemek kaşığı yağ,½ kuzu veya 1 tavuk ciğeri, 1 yumurta, Karabiber, Tuz

Yapılışı:Unu eleyip ortasını açın ve 1 yumurta kırın. Ceviz kadar yağ koyun. Tuz ve bir kaç kaşık su ilavesi ile yoğurarak katıca bir hamur yapın. 5 dk. dinlendirip 2 mm. inceliğinde açın ve 1 cm. eninde çubuklar kesin. Dibi yuvarlak bir tencereyi yağlayın. Şerit hamurlarla kafes şeklinde örgü yapın. Kafes gözlerine yeşil fıstık yapıştırın. Pirinci el dayanacak sıcaklıktaki suda 25 - 30 dk. Bekletin. Tavuğu 4 bardak suyla ateşe koyup, söğüş pişirin. 3,5 bardak tavuk suyuna kalan yağdan ceviz büyüklüğünde parça ekleyin. Tuzu ve su kaynayınca pirinci atın. Pilav dinlenmek üzereyken didiklenmiş tavuk etini, bezelyeyi, erişte şeklinde kesilmiş ve ceviz kadar yağda sote edilmiş ciğeri pilava katın. Birlikte demlendirin. Ördüğünüz tencereye boşaltın. Üzerini kevgirle bastırarak sıkıştırın. Hamur uçlarını pilavın üzerine çevirin. Yarım saat fırında pişirin. Servis tabağına ters çevirerek koyun.


--------------------------------------------------------------------------------

Karışık Marul Salatası:
Malzemeler: 4 adet marul yaprağı, 4 çorba kaşığı bezelye, 1 adet havuç, 1 adet patates, 4 adet turşu , Mayonez için: 1 su bardağı sıvı yağ, 1 limon suyu, 1 adet yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı su, tuz Süslemek için: 5-6 adet siyah zeytin, 6 adet küçük domates, 1 adet domates.

Yapılışı: Marul yapraklarını bol sudal yıkayın, sularını süzün ve servis tabağına dizin. Mayonez için, su ve unu ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin, ateşten alarak soğutun ve tuz ve yumurta sarısını da karıştırın. 3 dakika sonra sıvı yağ ve limon suyunu çırparak ekleyin. Mayonez koyulaşana dek bu işlemi sürdürün. Mayonezin içine haşlayıp küp küp doğradığınız havuç ve patatesi, bezelyeyi ve turşuyu katın. Hazırladığınız harcı marul yapraklarının içine doldurun. Üzerini zevkinize göre süsleyebilirsiniz.


--------------------------------------------------------------------------------

Limonlu Tatlı:
Malzemeler: 3 kahve fincanı un, 1,5 kahve fincanına yakın limon suyu, 2 kahve kaşığı karbonat, Yarım kahve kaşığı tuz, 6 yumurta, Şurup için: 2 su bardağından bir çeyrek eksik toz şeker, 2 su bardağı su, Kızartmak için: 1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:Şekerle suyu bir kaba koyun ve bir taşım kaynatın. Soğumaya bırakın. Sonra büyükçe bir tencereye yumurtaları kırıp, 2-3 dakika kadar çırpıp sonra da limon ilave edip bir o kadar daha çırpın. Un, karbonat ve tuzu da ilave edip karıştırın. Sonra da bu hamurdan kaşık kaşık alarak kızgın yağa atıp kızartıp, delikli bir kepçeyle alıp soğumuş olan şuruba atın. Soğuduktan sonra bir tabağa alarak servis yapın.
Et Yemeği ;
Ciğer Dolması
http://yemektarifi.bidibidi.com/Ne_Pisi ... _5468.html

Tavuk Yemeği ;
Tavuk Marsala
http://yemektarifi.bidibidi.com/Ne_Pisi ... _5614.html

Çorba ;
Baharatlı Nohut Çorbası
http://yemektarifi.bidibidi.com/Ne_Pisi ... _5039.html

Pilav ;
Patlıcanlı Pilav
http://yemektarifi.bidibidi.com/Ne_Pisi ... _6800.html

Salata ;
Yaz Salatası2
http://yemektarifi.bidibidi.com/Ne_Pisi ... _6552.html

Tatlı ;
Fıstıklı Irmik Tatlısı
http://yemektarifi.bidibidi.com/Ne_Pisi ... _5860.html
This topic was opened 20 years ago. Replying will be possible soon.