LIVE
🏛️ LEGEND Kill Mosquito record held by carloskenan for 16 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Dice Puzzle record held by fahri for 13 years — unbeaten!
user arinberk New Record! Tek Tek Balona
user arinberk commented: Gems “Çok eğlenceli! 🔥”
user bidibidi New Record! Tek Tek Balona
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

Obezite, annelerin korkulu rüyası

started by Fachmann 03 February 2009 17-year-old topic 0 Replies 2.099
Obezite, annelerin korkulu rüyası
Obezite, diğer adı ile aşırı şişmanlık, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de giderek yaygınlaşıyor ve çocuklu annelerin korkulu rüyası haline geliyor.
Şanlıurfa Çocuk Hastanesi uzmanları, obezitenin önüne geçmek için, bebeklikten itibaren önlem almak gerektiğini söyledi. Sağlık uzmanları, obeziteye ilişkin sunulan rakamların, sorunun boyutlarını ortaya koyduğunu belirtti.

Uzmanlar, "Dünyada 1.7 milyar kişi fazla kiloya bağlı kronik hastalık riski altında. 200 milyon kişi de diyabet hastası. Türk mutfağının geleneksel yapısı ve son yıllarda ayaküstü tüketilen gıdalar, obezitenin Türkiye'de de giderek artmasına neden oluyor. Daha çok erişkinlerde görülen, 'tip iki diyabet' denilen metobolik sendrom ve hipertansiyon gibi hastalıklar, artık çocukluklarda bile görülüyor.

Yetkililer ise bu vahim tablonun önüne geçmek için, anne babaları uyarıyor ve anne sütünün önemine dikkat çekiyor. Türkiye'de öyle cazip bir reklam anlayışı var ki, bebek mamaları için; ‘Anne sütü olmasa da olur’ gibi. Bence oradan başlamak gerekiyor, mutlaka bu özendirici reklam kontrol edilebilmelidir. Obezite ve şeker hastalığını önleyici özelliği olan anne sütünün iki yaşına kadar verilmesi öneriliyor. Çocuk ve gençlerin obeziteden korunması için ise, okul kantinlerinde satılan, özellikle ayaküstü atıştırılan gıdalarla şekerli içeceklerin, kontrol altında tutulması gerekiyor" dedi.
fachmann'dan saygilar
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.