LIVE
🏛️ LEGEND Colorful Flowers record held by gülen for 17 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Baby Giraffe Wants Milk record held by deli dumrul for 13 years — unbeaten!
⚡ LEGEND TOPPLED arinberk toppled baran2006's 14-year legend: Mahjongg 3D Pyramid
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

ÇOCUKLARIN POLISLERE GÖNDERDI?I MEKTUPLAR TAKVIME TAŞINDI

started by denizindibi 29 January 2009 17-year-old topic 0 Replies 1.010
ÇOCUKLARIN POLISLERE GÖNDERDI?I MEKTUPLAR TAKVIME TAŞINDI

Van Emniyet Müdürlüğü, Terör Nedeniyle Göç Alan Mahallelerdeki Çocuklar Için Yaptığı Sosyal Etkinliklerde, Çocukların Polislere Yazdığı Mektuplardaki Sözleri 2009 Takvimine Taşıdı.

Van Emniyet Müdürlüğü, 'Tek ağacın dallarıyız biz' ana başlığı altında bin adet 2009 takvimini bastırarak kamu kurum kuruluşlarına, esnafa ve öğrencilere dağıttı.

Takvimde Mustafa Kemal Atatürk ve büyük düşünürlerin yanı sıra terör nedeniyle göç alan mahallelerdeki çocukların polislere yazdığı mektuplardan sözlere yer verildi.

Terörle Mücadele Şubesi'nin 'Psikolojik Harekat' programı kapsamında mahallelerde öğrenciler için yapılan soysal ve sportif etkinliklerden sonra öğrencilerden polislere yüzlerce mektup geldi. Bu mektupları tek tek okuyan polis, bazı mektupların içindeki duygu dolu sözleri 2009 yılı takvimine taşıyarak çocuklara jest yaptı.

Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, teşkilat olarak her yıl takvim hazırladıklarını belirterek, bu yıl ki takvimde Mustafa Kemal Atatürk ve bazı büyük düşünürlerin sözlerinin yanı sıra çocukların polislere gönderdiği mektuplardan bazılarının içinde geçen ifadeleri de aldıklarını söyledi.

Bu çocukların duygularını bastırdıkları takvimi Türkiye'nin her bölgesine göndererek herkesle paylaştıklarını dile getiren Kesmez, bu takvimleri kamu kurumlarının yanı sıra öğrencilere dağıttıklarını vurguladı.

Kesmez, çocukların hepsini sevdiklerini ifade ederek, çocukların gönderdiği mektuplarda kendi içlerindeki saf ve temiz duygularını kağıda döktüklerini kaydetti.

'POLIS ABLA SENI ANNEM GIBI SEVDIM'

Öğrencilerden ilköğretim 6. sınıfa giden Hevyan Ileri, Necla isimli polis memuruna yazdığı mektupta annesinin öldüğünü, kendisini annesi gibi sevdiği için teşekkür ediyor. Küçük Hevyan, polis memuruna 'Keşke annem olsan' diye de sesleniyor.

Polise gönderdiği mektupta, "Önceden polis panzerini gördüğümüzde hep taş atardık" diyen Ilköğretim öğrencisi Özcan Kaya ise, "Abilerimiz atıyor diye. Ama bir polis abi indi bizi sevdi. Sonra da başka bir gün bizimle buluşarak top oynadı. Ben de çok üzüldüm bizi böyle seven birini taşladık diye. Şimdi sizi seviyoruz, ağabeylerimizsiniz" şeklinde duygularını mektuba dökerek polis ağabeylerine gönderdi.

IŞTE POLIS TAKVIMINDE YER ALAN Ö?RENCILERIN SÖZLERI

Ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Zehra Alantaş: 'Önceden polislerden çok korkuyordum. Çünkü polislerin hep kötülük yaptığını biliyorduk. Insanları dövdüğünü biliyorduk, ama polis ağabeyler ve ablalar bize o kadar iyi davranıyor ve gülümsüyorlardı ki korkum hemen geçti."

Ilköğretim 4 öğrencisi Öznur Akkoyun: "Önceleri sizlerle hiç bu kadar yakın olmamıştım. Eğlenirken, gülerken görmemiştim. Polisler hiç de televizyonda görüp bildiğimiz gibi değillermiş. Tam tersine çok iyi birileriymiş ve çocuk sevgisinden anlayan birileriymiş."

Ilköğretim öğrencisi Zeynep Temel: "Ben de polis olmak istiyorum. Ben de sizler gibi insanların huzurunu sağlayacağım. Sizler bizim için çalıştınız geleceğin polisleri de sizler için hizmet edecektir"

Ilköğretim 7.sınıf öğrencisi Gülistan Süer: "Siz çok iyi ablalar ve ağabeylersiniz. Biz polislerden korkardık. Bizi dövecek sanırdık. Ama sizler çok iyi ve çok komiksiniz, biz sizi çok sevdik." (CIHAN)
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.