LIVE
🏛️ LEGEND Megaman record held by burakcan76000 for 17 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Pepsi Break Out record held by kahraman for 16 years — unbeaten!
user arinberk New Record! Atlantis Jewel
⚡ LEGEND TOPPLED arinberk toppled baran2006's 14-year legend: Mahjongg 3D Pyramid
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

Işte Obama' nı Yemini

started by denizindibi 21 January 2009 17-year-old topic 0 Replies 1.228

Ozellikle Amerika’nin 44. Cumhurbaskani Barack Obama’nin konusma metni icerisinde farkli farkli unsurlari birlestiren ve tum dunya halklarini kusatan cumleleri barindirdigi icin incelenmeye deger. Ayrica kendisinin Afro-Amerikan olmasi da soylediklerini bizzat yasayan biri olarak cok samimi geldi.Paylasmak istedim.

“Sevgili vatandaşlarım, bugün karşınızda büyük bir alçakgönüllülük içinde duruyorum. Bizlere bahşedilen bu görevin farkındayım. Atalarımız tarafından başlatılan fedakarlıkların izinden yürüdüğümüzün farkındayım. Sayın Başkan Bush’a ulusumuza hizmet etiği için teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Aynı zamanda kendisinin bizlere göstermiş olduğu bu geçiş döneminde sağlamış olduğu cömertlik için teşekkür etmek istiyorum.

PIYASANIN GEREKTIRDIKLERIN BOŞ VERIN
Bazıları bizim hedeflerimizi ya da kararlılığımızı sorguluyor, sistemimizin artık çok büyük planları kaldıracak kadar kuvvetli olmadığını iddia ediyor. Ama onların hafızaları kısa vadeli. Bu ülkenin nerelerden geçtiğini unutmuş gibi görünüyorlar. Özgür kadınlar ve erkeklerin karar verdikleri zaman ve ortak hedefler doğrultusunda hayal gücü birleştiğinde cesaretle yola çıkıldığında neler başarılabileceğini unutmuş gibiler. Onların ne yazık ki anlayamadığı şey artık siyasi çatışmalardan uzaklaşmamız gerektiği. Artık bizi bugüne kadar meşgul etmiş çatışmalar hedeflerimize ulaşmamızda bize katkı sağlamayacak. Iyi bir maaşla iş bulabilen, emekli olabile, şeref ve onur içinde çalışıp çocuklarının masasına yemek götürebilen aileler bize inanacaktır. Eğer bunları gerçekleştirebileceksek ilerlemeye devam edeceğiz. Akıllıca harcayacağız bütçelerimizi. Ve bütün çalışmalarımızı gün ışığında gerçekleştireceğiz. Ancak bu şekilde halkımızın bize inancını pekiştirebilir güvenini tekrar tesis edebiliriz.

BIZIM ŞANSLARIMIZI HER ÜLKEYE GÖTÜRECE?IZ
Fakir ülkelerin vatandaşları, sizlerle beraber çalışacağız ve sizlere temiz suyu ulaştıracağız, sizlerin tarlalarını ekeceğiz, zihinlerinizi ve karınlarınızı doyurduğumuz gibi. Bizlerin sahip olduğu şansları her ülkeye götürmeye kararlıyız. Bizim sınırlarımız ötesindeki acı çeken vatandaşlar yaşama mücadelesi verirken biz rahat uyuyamayız. Dünya artık değişiyor ve bizde değişmek zorundayız. Önümüzde yeni bir çağ ve üstlenmekle yükümlü olduğumuz yeni bir rol var. Biz alçakgönüllüyüz ve müteşekkiriz.

BENIM GIBILER RESTORANLARA GIREMIYORDU
Kadınlar çocuklar erkekler her inançtan her dilden ve ırktan gelen vatandaşlarımız burada bu coğrafyada karşımızda duruyor işte. 60 yıl önce benim gibiler restoranlara giremiyordu ya da restoranlarda kendilerine yemek servisi yapılmıyordu. Ama bugün işte bu çağın bittiğinin alametidir. Bu günü her zaman şöyle hatırlayalım, kim olduğumuzu hatırlayalım ve ne kadar uzun bir yol kat ettiğimizi hatırlayalım. Amerika’nın doğum yılında, aylardan en soğuk ayda küçük bir grup vatansever, yavaş yavaş sönmeye başlamış bir kamp ateşinin etrafında mücadeleyi ilerletmeye çalışıyorlardı. Düşmana karşı korku içindeydiler, kar yağıyordu nehirler donmuştu. Bu mücadele kurucu babalarımıza, atalarımıza ilham kaynağı oldu ve gelecek nesillere şu mesajı iletmek istediler. Gelecekte sadece erdem ve umut varlığını sürdürecektir. Belirli bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığı zaman umuda ve inanca sarıl.
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.