LIVE
🏛️ LEGEND Bad Guys 2 record held by efemir for 17 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Hurried record held by mon amour for 17 years — unbeaten!
⚡ LEGEND TOPPLED arinberk toppled baran2006's 14-year legend: Mahjongg 3D Pyramid
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

Şirketin 1 Gün Çalıştırdığı Işçinin 29 Gününü Devletin Karşılaması

started by denizindibi 06 January 2009 17-year-old topic 0 Replies 1.120
ŞIRKETIN 1 GÜN ÇALIŞTIRDI?I IŞÇININ 29 GÜNÜNÜ DEVLETIN KARŞILAMASI MODELI GELIYOR


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ntv'de Katıldığı Bir Programda, Kriz Döneminde Artan Işsizliği Önlemeye Dönük Yeni Düzenleme Üzerinde Çalıştıklarını Açıkladı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, NTV’de katıldığı bir programda, kriz döneminde artan işsizliği önlemeye dönük yeni düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
Çelik, bu düzenlemenin "istihdamı korumaya dönük" olacağını bildirdi. Buna göre, tam zamanlı çalışamayan işletmelerde kalan süredeki işçilik giderini devlet karşılayacak. Çelik, "Işçi, işyerinde 1 gün dahi çalışsa, kalan 29 gününü tamamlamaya yönelik bir çalışma yapıyoruz" dedi.


Iş akdi feshedilmesin

Asıl amaçlarının işçilerin iş akdinin feshedilmemesi olduğunu ifade eden Faruk Çelik, şunları söyledi: "Işçinin işini kaybetmemesiyle ilgili düzenlemeleri çok kısa süre içinde gerçekleştireceğiz. Aslolan çalışanın iş akdinin feshedilmemesi. Bunu sağlamak için bazı düzenlemeleri Bakanlar Kurulu’na sunduk. Yarın (bugün) nihai olarak yapacağımız toplantıda bu konuda net birşeyler ifade etme imkanı bulmuş olacağım."

Işveren yükü hafifleyecek

Işletmelerin kriz döneminden dolayı kredi sağlamada güçlükler yaşadığını hatırlatan Çelik, şöyle konuştu: "Tam zamanlı çalışamayan işletmelerin malan süredeki işçilik giderlerini karşılamaya yönelik bir çalışma yapacağız. Işçi, bir gün dahi çalışsa, 29 günlük işçilik giderini doldurmaya yönelik bir çalışma olacak. Bu, işçinin işverene yükünü hafifletmeye yönelik bir çabadır. Kriz döneminde istihdamı korumaya yönelik bir düzenlemeyi düşünüyoruz."

Işverenin önceliği işçi çıkarmak olmasın

Faruk Çelik, işverenlere de şu çağrıyı yaptı: "Kriz ortamını artık herkes kabul ediyor. Talep daralması sonucu üretimde düşme ve bunun sonucunda işçiyi işten çıkarma tabloları yaşanıyor. Ciddi sayıda işçi işten çıkarıldı. Küresel kriz bizi de etkiliyor. Bakanlık olarak, özel sektör olarak, reel sektör olarak, finans sektörü ve sendikalar olarak dayanışma içinde 2009 yılının ilk 6 ayını birlikte geçirmemiz gerekiyor. Kesinlikle hiçbir işveren öncelikle işçiyi çıkarmayı düşünmesin. Hukuki bazı haklar kullanılmadan, işçinin işine son verilmesini istemiyoruz."

This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.