LIVE
🏛️ LEGEND Donkey Kong record held by burakcan76000 for 16 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Parachute Race record held by Prens for 16 years — unbeaten!
user arinberk commented: Shaped Nile Tiles “Çok eğlenceli! 🔥”
bidibidiAI user
bidibidim bidibidim joined the legends!
bidibidiAI user
bidibidi bidibidi has been with us for 20 years, a true legend!
bidibidiAI user
1903dogumlular Hail, 1903dogumlular! Three years of loyalty! A true veteran, your wisdom guides us!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

günün sözü !

started by denizindibi 30 December 2008 17-year-old topic 200 Replies 109.023
&SILA wrote:Belki hiç birşey yolunda gitmedi; Ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi..!
Gönül Gözü Kör Olmuş,
Akıl Nerde Kime Ne?
Gönlüm Güle Vurulmuş,
Dikeninden Banane...!

Hz. Mevlana...
Dolu dolu yaşa hayatı, dilini keşkeler sarmasın. Ve öyle birini sev ki; gündüz güneşe, gece yıldıza ihtiyaç kalmasın...

ACINMAKTANSA KISKANILMAK DAHA IYIDIR
Akıllı konuşur, çünkü onun söylemek istedikleri var; aptal konuşur, zira kendinin bir şeyler söylemek mecburiyetinde olduğunu sanır.
Yanımda kimse olmadığından değil yalnızlığım, yalnız olduğumu söyleyeceğim kimse olmadığından yalnızım ben.

Mevlana
Ey sevgili. Biz seninle bir salkımın iki aşık üzümüyken, başka şişelerde şarap olmuşuz, başka hayallerde harap olmuşuz...

Mevlana
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük; bir başka bahar için sadece yaprak döktük..
Mevlana
Her başı öne eğik olanı teslim olmuş sanma, belki rüzgara direniyordur.
Istediğin kadar inançlıyım de namaz kıl, sadaka ver. Umut verip, güven aşılayıp da yarıyolda bıraktığın insanın gönül sadakasını her iki dünyada da veremezsin...
Benim sen de cennetin giriş kapısı olarak nitelendirdiğime, Türk Dil Kurumu *GÖZ* adını vermişse bu onların ayıbı sevdiğim
BIDIBIDI wrote:Yanımda kimse olmadığından değil yalnızlığım, yalnız olduğumu söyleyeceğim kimse olmadığından yalnızım ben.

Mevlana
Uzaklık deyip de dert ettiğin nedir ki sevgili, biz Yaradanı da görmeden sevmedik mi? (Mevlana)
Aşk zaman kaybıdır... [ love is waste of time ]
Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana, ya da yazık olur adabına.
Cesareti olmayan adamlara aşık olmayın.
Onlar yalnızca bakmasını bilir, sevmesini değil. :computer:
Sözler hakikat değildir ağızdan çıkan seslerdir. Hakikati öğrenmek için söze değil yaşamaya ihtiyaç vardır. Şems-i Tebrizi
Velhasıl ziyan olduk ziyadesiyle ..
Anlamaya çalışma... Hayat böyledir işte.. Hep.. O kıyamadıklarımız kıyar size... Anton Pavloviç Çehov
Acı seni daha güçlü yapar. Korku seni daha cesur. "Kırık bir kalp ise seni daha akıllı yapar
Bazen bazı insanların sadece kalbinde olabileceğini kabullenirsin; hayatında değil...
....Asıl ?ben?, otuz beş seneye yaklaşan ömrümde, ancak üç dört ay kadar yaşamış, sonra,benimle alakası olmayan manasız bir hüviyetin derinliklerine gömülüp kalmıştım...

Son günlerde çok tartışılan, Kürk Mantolu Madonna kitabından...
Okumanızı, tekrar tekrar okumanızı tavsiye ederim...
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.