LIVE
Loading stream......
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

Çin'den Peygamberimize büyük hakaret

started by Fachmann 24 December 2008 17-year-old topic 0 Replies 1.259
Çin'den Peygamberimize büyük hakaret
Çin devlet televizyonu CCTV pergamberimize büyük bir hakarette bulundu. Müslüman Doğu Türkistan'da ise olaya büyük bir tepki oluştu.

Dizide gösterilen resim, bir gözü kör olarak çizilmiş. Dizide Arap kıyafetlerini giyen bir takım kişiler, Çin'in Imparatoru Tang Şüenzhang'a Hz. Muhammed olarak gösterilen bir gözü kör olarak çizilmiş resmi hediye olarak veriyorlar.

Dizide yaşanan bu sahne Müslümanların yaşadığı Doğu Türkistan'da büyük tepkilere neden oldu. Doğu Türkistanlılar, Çin' in aşırı baskı ve tehditlerine rağmen internet forumlarında tepkilerini dile getirdi.
Kendi durumlarını ve mağduriyetlerini Islam alemi ve uluslar arası kamuoyuna duyuramayan ve hep göz ardı edilmeye çalışılan Doğu Türkistanlılar, forumlarda Islam aleminden Çin'e karşı tepki koymalarını talebinde bulundu.
fachmann'dan saygilar
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.