LIVE
Loading stream......

Sağlık, Gülmekten Geçer

started by Fachmann 23 December 2008 17-year-old topic 1 Replies 3.066
Sağlık, Gülmekten Geçer

Mizah ve gülmek, daha sağlıklı bir yaşam sürmek için en az diyet ve egzersiz kadar önemli. Yapılan araştırmalar mizah duygusu ve rahat gülebilmenin hastalıklara karşı direnç gösterilmesine yardımcı olduğunu ortaya koyuyor.

“ Bir kahkaha bir kilo pirzolaya bedeldir .”
Bide böyle dene !
Dünyanın en ünlü kalp doktoru De Bakey'ın arabası bozulmuş, arabasını tamire götürmüş. Tamirci arabasının kaputunu açmış ve De Bakey'e dönerek:
- "Size birşey soracağım neredeyse ben ve siz aynı işleri yapıyoruz. Mesela ben şimdi itina ile kaputu açacağım bir bakışta problemin nerde olduğunu anlayacağım, kapakçıkları temizleyeceğim, gerekirse kabloları, motor yağını değiştireceğim, hatta çok gerekli ise motoru çıkarıp yerine yenisini takacağım!!. Söylesenize nasıl oluyorda siz milyon dolarlar kazanıyorsunuz ama ben meteliğe kurşun atıyorum?"

Bunun üzerine De Bakey tamircinin kulağına eğilmiş ve şöyle demiş:
- "bunların hepsini motor çalışıyorken yapmayı denesenize!!!"?
Öncemi sonramı ?
Adamın biri çok şişmanmış diyete girip zayıflamak istiyormuş bundan dolayı doktora gitmiş doktor saymaya başlamış -''Kibrit kutusu büyüklüğünde peynir 2 zeytin bir dilim ekmek...........'' ve saymasını bitirmiş -''dediklerimi aynen uygulayacaksın'' demiş
adam sormuş -''peki ben bunları yemekten öncemi yoksa yemekten sonramı yiyeceğim ?
Dohtur bey
Verdiğin perhize budur gayratım,
Bundan başka uyameyom dohtur bey!
Üç sepet yumurta sabah kahvaltım,
Teker teker sayameyom dohtur bey!
Iki leğen pilav bir yayık ayran,
Ister yağlı olsun isterse yavan,
Yanına kesiyom beş kilo sovan,
Yeyom yeyom doyameyom dohtur bey!
Üç tencere bamya yerim ben şinci,
Yirmi tas su içip biraz koşinci,
Her yanım sökülür karnım şişinci,
Sağlam göynek giyemeyom dohtur bey!
Şinciye acımdan çoktan ölürdüm,
Sağolsun komşular gönderir dürüm,
Bi guzudan çok yiyemem, var sözüm,
Ayıp olur cayameyom dohtur bey!
Bazı az geliyo beş kasa hurma,
Yedi lahanadan yapıyoz sarma,
Onuda mı yedin diye hiç sorma,
Utanıyom deyemeyom dohtur bey!
Günde iki çuval unum gidiyo,
Avradım her sabah ekmek ediyo,
Bir gazen fasilye gönül ye deyo,
Artırmaya gıyameyom dohtur bey!
Senede gırk dönüm bostan ekerim,
Benden başka kimse yemesin derim,
Gavunu, garpuzu gabuklu yerim,
Aceleden soyameyom dohtur bey!
Bilmem bu işin sonu nereye gider,
Buyumuş gısmetim, buyumuş gader,
Bir günde yediğim işte bu gader,
Daha fazla yiyemeyom dohtur bey
Üstün bellek
Bir gün bir çocuk elinde iki tane ödülle kapıdan girmiş babası mutlu ve onurlu bir şekilde sormuş
-Bu ödülleri neyden dolayı aldın demiş, çocuk cevap vermiş
-Üstün belleğimden dolayı aldım baba'' babası sormuş
-Ya öbürünü?
Çocuk, durmuş durmuş ;
-Şeyy unuttum! ?
O zaman gör feryadı !
Nasreddin hoca eşegini kaybetmis ve ariyor, bu arada da neseli bir turku tutturmus.
Birisi kendini sormaktan alikoyamaz:
-Hoca Efendi, esegini kaybettigini herkes bilirken, turku soylemeni duymak eglenceli gorunuyor. Oysa kaybina feryat edip aglaman beklenirdi!
Hoca -''Son bir umidim, eşeğin şu kucuk tepenin arkasinda olabilecegidir, arkadas. Eger degilse, bekle ve gor o zaman sen bendeki aglamayi feryadi!

Çok Sadık
Bir AVCI diğerine sordu:
Köpeğinizi satın almak istiyorum ama sadık mıdır?
-Hem de fazlasıyla sadık. Size bu konuda yüzde 100 garanti verebilirim.
-Nasıl bu kadar emin olabilirsiniz?
Şimdiye kadar 5 kere sattım. Her seferinde de geri geldi.?
fachmann'dan saygilar
Dünyanın en ünlü kalp doktoru De Bakey'ın arabası bozulmuş, arabasını tamire götürmüş. Tamirci arabasının kaputunu açmış ve De Bakey'e dönerek:
- "Size birşey soracağım neredeyse ben ve siz aynı işleri yapıyoruz. Mesela ben şimdi itina ile kaputu açacağım bir bakışta problemin nerde olduğunu anlayacağım, kapakçıkları temizleyeceğim, gerekirse kabloları, motor yağını değiştireceğim, hatta çok gerekli ise motoru çıkarıp yerine yenisini takacağım!!. Söylesenize nasıl oluyorda siz milyon dolarlar kazanıyorsunuz ama ben meteliğe kurşun atıyorum?"

Bunun üzerine De Bakey tamircinin kulağına eğilmiş ve şöyle demiş:
- "bunların hepsini motor çalışıyorken yapmayı denesenize!!!"?

süpermiş bu yaa :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11:

“ Bir kahkaha bir kilo pirzolaya bedeldir .”
ben zaten denizindibi ile tanıştığımdan beri günde kaç kilo pirzola yediğimin hesabını tutamaz oldum :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11:
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.