LIVE
Loading stream......

AVRUPA'NIN GÖZDESI

started by denizindibi 04 December 2008 17-year-old topic 0 Replies 1.129
AVRUPA'NIN GÖZDESI




Altı Aylık Bir Araştırmanın Sonucunda Caretta Caretta Kaplumbağalarının Yumurtalarını Bıraktığı, Doğa Harikası Dalyan'daki Iztuzu Plajı'nı "Avrupa'nın En Iyi Açık Alanı" Ilan Etti.




Altı aylık bir araştırmanın sonucunda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı, doğa harikası Dalyan’daki Iztuzu Plajı’nı "Avrupa’nın En Iyi Açık Alanı" ilan etti. Iztuzu’na ilişkin değerlendirmede de "Iztuzu Plajı Akdeniz’de ender rastlanan bir yer" ifadesi kullanıldı.

INGILIZ The Times gazetesi, altı aylık bir araştırmanın sonucunda Dalyan’daki Iztuzu Plajı’nı "Avrupa’nın En Iyi Açık Alanı" seçti. The Times gazetesinin sitesinde 2008 "Yeşil Alanlar Seyahat Ödülleri" açıklandı. Okuyucular tarafından önerilen 200 yer arasında seçilen 24 finalisti ziyaret eden jüri üyeleri, kararını açıkladı. "Avrupa’nın En Iyi Açık Alanı", "Kalmak Için En Iyi Yer" ve "En Iyi Proje"yi de belirleyen jüri üyeleri, "Avrupa’nın En Iyi Açık Alanı" olarak Dalyan’daki Iztuzu’nu seçti.

Ender rastlanan bir yer

Iztuzu’na ilişkin geniş değerlendirmede "Iztuzu plajı Akdeniz’de ender rastlanan bir yer. Çam ağaçlarıyla kaplı bir dağdan nehir ağzına uzanan, bir tek ev, dükkan veya otelin görünmediği 4.5 kilometrelik altın kum" sözleri kullanıldı. Gündüz insanların yüzdüğü, yürüdüğü ya da güneşlendiği plajın gece geldiğinde yüzlerce kaplumbağayı ağırladığına dikkat çekilen değerlendirmede, çevrecilerin Iztuzu’nda tatil köyünün yapılmasını engelleme mücadelesi ile plajın özel koruma alanı ilan edilmesi süreci de ayrıntılı bir biçimde aktarıldı.
(Anadolu Ajansı)
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.