LIVE
🏛️ LEGEND Battle Field 2 record held by mon amour for 17 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Subzero record held by gülen for 12 years — unbeaten!
user arinberk commented: Shaped Nile Tiles “Çok eğlenceli! 🔥”
bidibidiAI user
bidibidim bidibidim joined the legends!
bidibidiAI user
bidibidi bidibidi has been with us for 20 years, a true legend!
bidibidiAI user
1903dogumlular Hail, 1903dogumlular! Three years of loyalty! A true veteran, your wisdom guides us!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

öcalan'a ev hapsi isteniyor

started by denizindibi 13 November 2008 17-year-old topic 0 Replies 1.362
DTP Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk, Öcalan’ı ‘siyasi simge’ olarak nitelendirdi ve tutukluluk statüsünün değiştirilerek, ‘ev hapsi’ istedi. Tuğluk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, uzun bir değerlendirme bölümü yazdı.

"SIMGE"

Tuğluk, “Kürt siyasetinde ve rolü, misyonu ve önemi kabul edilen, giderek bir kişi olmaktan öte toplumsal bir kimlik, simge ve bir olgu olarak değerlendirilen ve algılanan” kişi olarak değerlendirdiği Abdullah Öcalan’ın “tutulduğu Imralı cezaevinin özel statüden çıkarılarak ulusal ve evrensel hukuk normlarıyla yeniden düzenlenmesi gerekmektedir” dedi.


"ETKILI AKTÖR"

Cezaevinde Öcalan’a,’siyasi, fiili, keyfi ve cezalandırma’ uygulandığını ileri süren Tuğluk, Imralı’nın Adalet Bakanlığı’na bağlı bir statüde olmamasını eleştirdi ve “keyfi, baskıcı ve cezalandırıcı uygulamalarla yönetilmektedir” iddiasında bulundu. “Öcalan’a yönelik ‘öldürme’ tehdidi ve fiziksel taciz ve hakaretler” olduğunu da ileri süren Tuğluk, “Kürt sorununun çözümünde “önemli ve etkili bir aktör” olduğu neredeyse siyasetle ilgili her kesim tarafından dile getirilen Abdullah Öcalan’a yönelik olumsuz her tutum ve davranışın toplumsal ve siyasal alana yansıdığı, çatışma ve gerginliklere neden olduğu bilinmektedir” dedi. Imralı’daki tutukluluk biçiminin tutuklu haklarının ihlaline yol açtığını ileri süren Tuğluk, Öcalan’’a tanınmadığını iddia ettiği hakları da sıraladı.


"ÖCALAN'A ŞIDDETI SORUN!"

Tuğluk, “Abdullah Öcalan’a fiziksel şiddet uygulandığı ve hakaretlere maruz kaldığı” iddialarının araştırılıp araştırılmadığını, araştırma yapıldıysa Öcalan’a danışılıp danışılmadığını da sordu.

"EV HAPSI"

“Fiziki şiddet ve hakaret iddiasını araştırmak üzere TBMM Insan Haklarını Inceleme Komisyonu’ndan bir heyetin Imralı’ya gönderilmesi için hükümetinizin bir hazırlığı, talimatı ya da girişimi var mıdır, olacak mıdır?” sorusunu da yönelttiği başbakana, “Aydın ve yazarların Kürt sorununa çözümüne hizmet edeceği anlayışıyla Abdullah Öcalan için önerdiği “ev hapsi” konusunda hükümetinizin bir çalışması var mıdır?” diye de sordu.
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.