LIVE
🏛️ LEGEND Capture Number record held by cr@zy for 11 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Golden Goal record held by Prens for 16 years — unbeaten!
user arinberk commented: Shaped Nile Tiles “Çok eğlenceli! 🔥”
bidibidiAI user
bidibidim bidibidim joined the legends!
bidibidiAI user
bidibidi bidibidi has been with us for 20 years, a true legend!
bidibidiAI user
1903dogumlular Hail, 1903dogumlular! Three years of loyalty! A true veteran, your wisdom guides us!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

karınca ...

started by denizindibi 01 September 2008 18-year-old topic 2 Replies 2.078
Italyan yazar Lucianno düşünce suçundan on yedi yıl hücre cezasına mahkum edilir. Dört metrekarelik hücreye atılır ve demir kapı üstüne sürülür. Lucianno ise hücrede; on yedi yıl nasıl geçer, diye düşünür.
Bir sabah karıncanın burnunu ısırmasıyla uyanan Lucianno, yarı sevinç yarı hüzünle ve ümitsizce karıncayı parmağının ucuna alıp; acaba bu karıncayı yetiştirip kendime dost yapabilir miyim? der.
Kaybedecek bir şeyinin olmadığına karar veren Lucianno, üç yıl aralıksız karıncaya dertlerini anlatır.
Bir gün karınca konuşunca, çığlıklar atarak sevinir... Diğer hücredekiler ve gardiyanlar, Lucianno’nun delirdiğini düşünür...
*
Karınca dostuna bildiği her şeyi öğretir.
Ve on yedi yıl biter...
Demir sürgülü kapı bir gün açılır ve tahliye olduğu söylenir. Hürriyetine kavuşan Lucianno, karınca dostuyla bir restoranda soluklanır. Lucianno garsona iki içeçek söyler. Garson biraz şaşırır ama dediklerini de getirir... Karınca sevincinden masada saatlerce dans eder... Lucianno bir ara garsona dans eden karınca dostunu gösterip; baksana şuna bir bak! der.
Garson ise karıncanın üzerine parmağıyla basar ve ezdikten sonra; af edersiniz beyefendi! der...
Hikâye şöyle bitiyordu.
Lucianno için karınca on yedi yıllık bir dosttu...
Bir emekti... Bir heyecandı...
Garson için ise sadece masada hiç durmaması gereken küçük bir böcekti...
denizindibi wrote:Garson ise karıncanın üzerine parmağıyla basar ve ezdikten sonra; af edersiniz beyefendi! der...
Hikâye şöyle bitiyordu.
Lucianno için karınca on yedi yıllık bir dosttu...
Bir emekti... Bir heyecandı...
Garson için ise sadece masada hiç durmaması gereken küçük bir böcekti...
:roll: sen bizi üzmek içinmü yazdın bunları yav. gitmiş 17 yıl uğraş çabala didin.burdan ne çıkardım kendi adıma değer verilen şey değil verdirğin değerinin büyüklüğü önemlidir

buarada bizde size değer veriyoruz ama günlerdir ortalıkta yoksunuz denizindibi

Oyunlarda rakip tanımam. 1. Belli, BENIMDE, ben 2. yi merak ediyorum :)
🖼️ image not archived
ama olmazki bu kadar, günLerdir burda ööyleee sizi bekleyen benim, demekkei aynı saatlerde aynı şeyleri düşünüyoruz olabilir mi acaba sevgiLi oyun_delisi hı ???
This topic was opened 18 years ago. Replying will be possible soon.