Play right away! Sign up free to put your scores on the leaderboard.
Login
Sizce Basörtüsü Üniverisitelerde Serbest Olmalı mı?
started by tatlı cadı
01 March 2008
18-year-old topic
25 Replies
14.085
çok sacmaa bi yasak ben türban takmıyorum ama bu yasağa çok tepkiliyimm 
Bende bu konuya ne zaman cevap yazılacak diye bekliyodum.
Bende kapalı,başı örtülü biri degilim ama bende ister üniversitlerde olsun, ister liselerde olsun isterse resmi kurumlarda ve kuruluşlarda olsun her yerde basörtüsü serbest olmalı.Ya Türkiye Cumhuriyeti'nin halkı müslüman.Müslüman olan bir ülkede basörtüsü yasak olması bence çok ama çok sacma....
Herseyin bi sınırı vardır tabi üniversiteye giderken,işe giderken çarsaf giyinip gidecek hali yok insanların sadece normal bi şekilde baglanmış bir basörtüsünü(eşarp) kime ne zararı var anlayamıyorum...
Kesinlikle ama kesinlikle bence basörtüsü serbest olmalı.Madem özgür bir ülkede yaşıyoruz o zaman bırarksınlardan(muhalefet
) herkes istegi yerlere istegi kıyafetle girebilsin...
Bende kapalı,başı örtülü biri degilim ama bende ister üniversitlerde olsun, ister liselerde olsun isterse resmi kurumlarda ve kuruluşlarda olsun her yerde basörtüsü serbest olmalı.Ya Türkiye Cumhuriyeti'nin halkı müslüman.Müslüman olan bir ülkede basörtüsü yasak olması bence çok ama çok sacma....
Herseyin bi sınırı vardır tabi üniversiteye giderken,işe giderken çarsaf giyinip gidecek hali yok insanların sadece normal bi şekilde baglanmış bir basörtüsünü(eşarp) kime ne zararı var anlayamıyorum...
Kesinlikle ama kesinlikle bence basörtüsü serbest olmalı.Madem özgür bir ülkede yaşıyoruz o zaman bırarksınlardan(muhalefet
) herkes istegi yerlere istegi kıyafetle girebilsin...bencede serbest olmalı. üniversiteye bikini ile girilsin deseler kabul eder di ama. her dine saygınız varda kendi dininize niye saygınız yok.
ben bir öğrenci olsamda bende karşıyım bence herkes heryere istediği gibi gidebilmeli hem başörtüsü takanlar inançları emrettiği içim takıyolar benim annem başörtüsü takıyor bir kere arkadaşımın doğum günü vardı anem askeriyeye giremediği için bende arkadaşımın doğum gününe gidemedim bence böyle yasaklar hemen kaldırılmalı bu yasak çook saçma
dün herkesin bildiği gibi akpye kapatılma davası açıldı gerkçesi ne ??? tabi ki basörtülüler mağdur deil ondan diyelim ki akp kapatıldı bu sefer yeni cumhurbaşaknı ve başbakan seçilecek bu daa otamatik olarak chp nin iktidar olacak chp türbanı yine üniversitelere girdirmiyecek böylece ülkemiz ekonomik krize girrecek sonunda ne olacak ülkemiz zarara uğruyacak bu planı yapanlar ülkeye büyük zarar verecek

Bencede çok saçma turban heryerde serbest olmali sonuçta musluman bi ulke, hem turbani takinca ne oluyo kime ne zararlari varki! Ben fransada yasiyorum ve inanin burdaki insanlara turbanin yasak oldugunu soyleyince çok sasiriyolar!
Aşk ne zaman biter bilio musun? Bitti dediğinde yüreğin acıyorsa...
ben baş örtülü bir öğretmenim,bu yasaklar yüzünden kendimi ikinci sınıf vatandaş gibi hissediyorum.bu güne kadar örtüm kimseye zarar vermedi,insanların saçma korkusuna anlam veremiyorum.şu yalan dünyada bizimle uğraşmanız yetmedi mi? 
mavili wrote:ben baş örtülü bir öğretmenim,bu yasaklar yüzünden kendimi ikinci sınıf vatandaş gibi hissediyorum.bu güne kadar örtüm kimseye zarar vermedi,insanların saçma korkusuna anlam veremiyorum.şu yalan dünyada bizimle uğraşmanız yetmedi mi?Haklısın kardeş ne diyebilrim.Bence o tür düşünenler ikinci sınıf insanlar.Örtünün kime ne zararı olabilir ki dinimiz bir emri ve bunu aslında her müslüman yapmalı ama işte...Onlar bu yalan dünyada ugrasyorlar Bırakalım ugraşssınlar ugraşabildikleri kadar ama bir gün bu yalan dünyadan göçüp gidecegiz,hesap sorgu günü görecegiz başörtüyle dinizmle ugraşanları!Allahta onlara Ahirette hak ettikleri cezayı verecek diye beklyerek sabr ediyoruz
böyle bir yasak olmamalı , hele müslüman ülkede bu yasak ne demek oluyorsa
başörtülü insanlara gerici diyolar ama okumak isteyen başörtülü bayanlar ve onları okutmak istemeyen ONLARR
acaba hangi taraf gerici
acaba hangi taraf gerici

ALışma bana,ne yapacağım beLLi oLmaz,bugün varım,yarın birden yok oLurum
Dokunma bana,kapanmamış yaraLarLa doLuyum
Sevme beni,yoğun duyguLarımda kayboLursun
Çözmeye çaLışma sakın,seninLe karışır iyice kördüğüm oLurum
Güveniyorsan kendine inandır beni aşkın varLığına,sonucunda öyLe bir aşk yaşatırımki,vazgeçemezsin,tutkun oLurum ..
YıkabiLirsen duvarLarımı,sakin bırakma beni,tüm tutkuLarım ve gücümün arkasında
haLa minik bir çocuğum,büyütemezsen kayboLurum

TAKLITLERIMDEN SAKININ 

Eğer bu ülke laik bir ülkeyse ve gerçekten bilimde ilerlemek istiyorsa tabiki serbest olmalı...
ama ;bende kapalı bir bayan olarak üzüldüğüm nokta eşarbın yasak olması değil aslında bu üllkenin TÜRKIYE 'nin başörtüsünü bu kadar tartışması....ülkemiz ne hallere düşmüş haberimiz yok.sanki hiç bir sorunumuz yok tartışacak konumuz yok gibi bir bez parçasının (onların tabiriyle ) peşine düşmüşler..
ama ;bende kapalı bir bayan olarak üzüldüğüm nokta eşarbın yasak olması değil aslında bu üllkenin TÜRKIYE 'nin başörtüsünü bu kadar tartışması....ülkemiz ne hallere düşmüş haberimiz yok.sanki hiç bir sorunumuz yok tartışacak konumuz yok gibi bir bez parçasının (onların tabiriyle ) peşine düşmüşler..
betül_42 wrote:ülkemiz ne hallere düşmüş haberimiz yok.sanki hiç bir sorunumuz yok tartışacak konumuz yok gibi bir bez parçasının (onların tabiriyle ) peşine düşmüşler..Kesinlikle Katılıyorum betül'e nerdeyese ülkemiz bu yüzden ekonomik krize gircek.
bencede çok saçma üniversitelerde okuyan öğrenciler nasıl saclarını açıp istedikleri şekilde giyiniyorlarsa başörtüsü takan bir öğrencininde saçını açıp okula girmesi çok saçma bende başörtüsü kullanmıyorum fakat bu başörtüsü yasağı nedeniyle birçok insan okuyamıyor insanlar istedikleri gibi taksın başörtülerini serbest olmalı kısacası
türban herkese bir özgürlükmüş gibi gösterilsede böyle olmadığını yakın zamanda anlıyacağız arkadaşlar..
şimdilik kız arkadaşlarımız annelerimiz bu siyasi simgeyi (ki başörtüsünün siyasi simge olduğunu başbakanımız söyledi) kendi istekleriyle takıyorlar yakın geleceğimizde bir bayan olarak sosyal hayatta var olabilmek için başörtüsünü takmak ZORUNDA kalacağız (bakınız komşumuz iran)
bu yüzden laiklik ilkemizin getrdiği kurallara da uyarak başörtüsünün üniversitelere girmesine kesinlikle karşıyım...

şimdilik kız arkadaşlarımız annelerimiz bu siyasi simgeyi (ki başörtüsünün siyasi simge olduğunu başbakanımız söyledi) kendi istekleriyle takıyorlar yakın geleceğimizde bir bayan olarak sosyal hayatta var olabilmek için başörtüsünü takmak ZORUNDA kalacağız (bakınız komşumuz iran)
bu yüzden laiklik ilkemizin getrdiği kurallara da uyarak başörtüsünün üniversitelere girmesine kesinlikle karşıyım...
ayrıca türkiye tamamen müslüman bi ülke diildir... lütfen
bu ülkede müslümanlar kadar olmasada hristiyanı museviside var.. onlarda bu ülkenin vatandaşı...
türkiye çoğunluğu müslüman olan bi ülkedir
başka dine mensup insalar zaten bu ülkede dini dahil herşeyi rahatça yaşayabilio
mesela; hristiyanlar her kilise başında incil dağıtırken hiç bi sorun olmuyo
adamlar dinini yaymak istio denilio
kendilerince hakları tabi..
ama nedense iş islamiyete gelince herşey sorun oluyo
başörtüsü de bu ülkede alt yapısı kuvvetlendirilmiş en önce kaşınan yara haline geldi
neden???
ben başörtümü başbakan dediği için , siyasi simge olduğu için yada başka bişe olduğu için takmıyorum
ALLAHIN EMRI (bakınız: Kuran-ı Kerim) olduğu olduğu için örtünüyorum.
ilerde irana benzeme korkusu yayılarak bi çok DE?ER de kötüye kullanılarak örtümüz zorla çıkartılmaya çalışılıo
(neden başka ülkelere benzemek zorundayız??
türkiye kendi başına benzersiz mutlu bi ülke olamaz mı??)
ilerde tüm kadınların kapanmak zorunda kalacağını söylemişsiniz.
acabu bu cümleyi kurmanız şimdi örtünen bayanlara yapılan haksızlığa karşı günün birinde mağdurların misillemeyle intikam alma korkusundan mı???
şimdi zorla baş açtırmak normalseee
ilerde zorla baş kapatmak niye anormal gelio:idea: (:arrow: ama kesinlikle taraftarı değilim
)
insanların üstüyle başıyla uğraşmayalım lütfen
benim başımdaki örtü bu ülkeye yapabileceğim faydanın önünü kesmemeli
bu bi ayrımdır bölücülüktür..
neden islamiyet?? neden türkiye??? düşünün..
ve bi şey daha lütfen nüfus kağıdınızın arkasında dini bölümünde yazan kelimeye dikkat edelim..
bu dünyaya niye geldik bi daha düşünelim olur mu
başka dine mensup insalar zaten bu ülkede dini dahil herşeyi rahatça yaşayabilio
mesela; hristiyanlar her kilise başında incil dağıtırken hiç bi sorun olmuyo
adamlar dinini yaymak istio denilio
kendilerince hakları tabi..
ama nedense iş islamiyete gelince herşey sorun oluyo
başörtüsü de bu ülkede alt yapısı kuvvetlendirilmiş en önce kaşınan yara haline geldi
neden???
ben başörtümü başbakan dediği için , siyasi simge olduğu için yada başka bişe olduğu için takmıyorum
ALLAHIN EMRI (bakınız: Kuran-ı Kerim) olduğu olduğu için örtünüyorum.
ilerde irana benzeme korkusu yayılarak bi çok DE?ER de kötüye kullanılarak örtümüz zorla çıkartılmaya çalışılıo
(neden başka ülkelere benzemek zorundayız??
türkiye kendi başına benzersiz mutlu bi ülke olamaz mı??)
ilerde tüm kadınların kapanmak zorunda kalacağını söylemişsiniz.
acabu bu cümleyi kurmanız şimdi örtünen bayanlara yapılan haksızlığa karşı günün birinde mağdurların misillemeyle intikam alma korkusundan mı???
şimdi zorla baş açtırmak normalseee
ilerde zorla baş kapatmak niye anormal gelio:idea: (:arrow: ama kesinlikle taraftarı değilim
insanların üstüyle başıyla uğraşmayalım lütfen
benim başımdaki örtü bu ülkeye yapabileceğim faydanın önünü kesmemeli
bu bi ayrımdır bölücülüktür..
neden islamiyet?? neden türkiye??? düşünün..
ve bi şey daha lütfen nüfus kağıdınızın arkasında dini bölümünde yazan kelimeye dikkat edelim..
bu dünyaya niye geldik bi daha düşünelim olur mu

ALışma bana,ne yapacağım beLLi oLmaz,bugün varım,yarın birden yok oLurum
Dokunma bana,kapanmamış yaraLarLa doLuyum
Sevme beni,yoğun duyguLarımda kayboLursun
Çözmeye çaLışma sakın,seninLe karışır iyice kördüğüm oLurum
Güveniyorsan kendine inandır beni aşkın varLığına,sonucunda öyLe bir aşk yaşatırımki,vazgeçemezsin,tutkun oLurum ..
YıkabiLirsen duvarLarımı,sakin bırakma beni,tüm tutkuLarım ve gücümün arkasında
haLa minik bir çocuğum,büyütemezsen kayboLurum

TAKLITLERIMDEN SAKININ 

Tabii ki serbest olmalı.Başörtülü diye başörtülü öğrencilerin çoğunun eve hapsolmasına veya yurtdışında okumasına sebep olunuyor başörtülüysek geri kafalı değiliz yaaa.Bizim de eğitim hakkımız olmalıı.
UçUruMun kenarında olsan bile
GıcIkLıK oLsuN diye hayata gülümse!!!!
GıcIkLıK oLsuN diye hayata gülümse!!!!
This topic was opened 18 years ago. Replying will be possible soon.